вівторок, 28 серпня 2012 09:30

Бізнесмена Олега Іванченка вбили на очах у дружини

Автор: Фото з родинного архіву Іванченків
  Сімферопольці Зоя та Олег Іванченки прожили у шлюбі 12 років. Планували мати дитину
Сімферопольці Зоя та Олег Іванченки прожили у шлюбі 12 років. Планували мати дитину

24 рази вдарив ножем в спину сімферопольця 34-річного Олега Іванченка знайомий Хікмат Амірзаде, 38 років. Олег загинув на місці, а нападник отримав за це рік і вісім місяців в'язниці. Такий вирок 16 серпня оголосив Апеляційний суд Криму.

— Это было 8 апреля 2011 года на дне рожденья нашей знакомой Тани, — згадує вдова 31-річна Зоя Іванченко. — Гуляли великою компанією. Декого ми знали, декого — ні.  Амірзаде всім представлявся Ігорем, прийшов із дівчиною Олею Гуляєвою. Десь об 11-й вечора всі почали розходитись. Дехто хотів поїхати ще на дискотеку "Камелот". Таня казала, що відведе чоловіка, а сама приєднається. Ми з Олегом потихеньку пішли додому, ще проводили Таніну куму Свєту. Вона була на каблуках, просила підтримати, бо ж темно. Ідемо, а в центрі стоять Амірзаде, Гуляєва і Таня. Оля чогось всіх почала обзивати, посилати. Ні з того ні з сього ударила мене ногою в груди. Свєта з Танею кинулись нас розтягувати.

Сп'янілі жінки почали битись. Олег Іванченко намагався їх розбороняти.

— Гуляєва зачепила мене за коси, почала за сережку тягнути, — згадує вдова. — І тут я боковим зором бачу, що до чоловіка підлітає Амірзаде, починає робити якісь ритмічні рухи. А Олег стоїть, руки опущені, не відбивається. І я не можу зрозуміти, що відбувається. Я вирвалася, а Гуляєва підлетіла до Олега, почала його по обличчю бити. Я була в шоці. Мій Олег височенний, сильний, а стоїть, навіть не захищається.

За кілька хвилин Іванченко упав. Амірзаде завдав йому 24 удари ножем у спину. 18 із них — важкі, чотири — несумісні з життям.

— Порізані були спина, груди, шия, проштрикнув нирки, — Зоя Іванченко починає плакати. — Від мертвого чоловіка мене відтягнули "беркутівці". Амірзаде зловили за півгодини, коли він тікав вулицею.

Олег Іванченко — підприємець. З матір'ю тримали в Сімферополі два магазини — торгували речами та іграшками. Зоя Іванченко працює у рекламній агенції. У шлюбі прожили 12 років.

— Олег у батьків був єдиним сином, — зітхає Зоя. — Шкода, що дітей не нажили. Планували стати на ноги, а потім вже. Олег обіцяв батькам, що онук буде скоро.

Хікмат Амірзаде  — азербайджанець, до України приїхав із Москви. Тут жив із Ольгою Гуляєвою. Батьки жінки тримають продуктовий магазин на вул Естонській, 14 у Сімферополі.

— Гуляєви взагалі скритні люди, — каже сусідка. Просить не називати її. — Олю знаю давно. Вона буйна, любить погуляти, десь комусь сп'яну з ноги дати. Сусіди тут шепчуться, що магазин у них нелегальний, бо нема ліцензії на спиртне й цигарки.

Прокуратура вимагала дати Хікмату Амірзаде 10 років в'язниці з повною компенсацією моральних та матеріальних збитків. На суді чоловік почав запевняти, що він оборонявся, а Іванченко напав перший.

— Такий цирк влаштував, — каже Зоя Іванченко. — Казав, що не розуміє російської, явку з нього вибили. Суддя питає: чого втік з місця злочину — не знаю. Потім почав брехати, що Олег ображав його за національною ознакою, душив його. А в кінці сказав, що Олег сам наштрикнувся на ніж всі 24 рази. Нерви не витримали ні в мене, ні в мами Олега. Навіть у судді.

11 червня суддя Сергій Деменюк із Центрального райсуду Сімферополя визнав Хікмата Амірзаде винним у навмисному вбивстві, виніс вирок — вісім років ув'язнення та виплата 80 тис. грн компенсації. Обвинувачений подав апеляцію. 16 серпня Апеляційний суд Криму скасував попереднє рішення і виніс інший вирок: за перевищення мір самозахисту присудити Хікмату Амірзаде 20 місяців в'язниці. 18 місяців він уже відсидів у ізоляторі.

Зараз ви читаєте новину «Бізнесмена Олега Іванченка вбили на очах у дружини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути