четвер, 06 лютого 2020 06:51

"Били руками, ногами. Вимагали признатися, де гроші"

— О шостій вечора вела онука. На вулиці — ні людей, ні машин. Пізніше теж ніхто нічого не чув, бо ж і сусідів нема близько, — каже 61-річна Ганна Турянська з Радехова на Львівщині про напад на будинок сусіда Степана Данькевича, 61 рік.

Він — директор місцевого лісгоспу. Увечері 22 січня до його будинку на вул. Витківській, 26а в передмісті увірвалися четверо невідомих у масках. Чоловік удома був із дружиною 59-річною Вірою Ярославівною, донькою Оксаною, 34 роки, 87-річною тещею та онуками — 5 років і 12 місяців. Нападники назвалися працівниками СБУ. Всіх, окрім дітей, зв'язали, били й вимагали гроші. Віра Данькевич не витримала катувань.

— Двері в будинок були відчинені. Нападники цим скористалися. Жертв зв'язали скотчем і шнурками від проводки. Били руками, ногами. Вимагали признатися, де гроші, — розповідає 40-річний Тарас Сабанюк з обласної поліції. — Забравши все, що знайшли, втекли. Донька власника будинку змогла звільнитися й подзвонила своєму чоловікові, а той викликав поліцію. Коли ті приїхали, дружина господаря була ще жива. Але невдовзі померла. Причину смерті встановлюють експерти.

Злодії вкрали кілька тисяч гривень і $500, за попередніми даними. Їх розшукують.

Колеги Степана Данькевича припускають, що нападники — немісцеві. Чоловіка забрали до місцевої лікарні. Звідти перевезли до Львова в стані середньої тяжкості.

— У пацієнта були травми голови, грудної клітки й кілька колотих ран. Зокрема, в голову, — говорить Григорій Цицик, нейрохірург Лікарні швидкої допомоги.

Степан Михайлович очолює лісгосп понад 20 років. Був депутатом обласної ради. 2016-го депутати Львівської облради зверталися до Держлісагентства з проханням провести службові розслідування щодо Данькевича і ще двох директорів обласних лісгоспів. Нібито через масове вирубування дерев. Дружина Данькевича була приватним підприємцем.

Зараз ви читаєте новину «"Били руками, ногами. Вимагали признатися, де гроші"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути