середа, 07 жовтня 2009 07:19

Безпритульних собак розстрілюють на світанку

Автор: фото: Юрій ЛЕЛЯВСЬКИЙ
  2 жовтня під стінами Кабінету Міністрів України волонтери вимагають припинити відстріл бродячих собак на вулицях. Міліціонери стежать за часом, бо акцію протесту дозволили лише до 16.00
2 жовтня під стінами Кабінету Міністрів України волонтери вимагають припинити відстріл бродячих собак на вулицях. Міліціонери стежать за часом, бо акцію протесту дозволили лише до 16.00

— Мій брат — професійний мисливець, — розповідає киянка Валентина. — Якось йому подзвонили вечором із якоїсь держустанови. Запропонували стріляти на вулицях собак. Він відмовився. Кабана-сікача не боїться, ведмедя-шатуна вистежував, а розстрілювати беззахисних псів — це не по-чоловічому. А його колега пішов. О четвертій ранку їздять вулицями мікроавтобусом без номерів і валять псів. Усім видають патрони і премії.

Майже 20 жінок-волонтерів вийшли 2 жовтня під стіни Кабінету Міністрів. Протестують проти вбивства тварин. У руках плакати: "Стоп зооциду в Україні", "Долой Освенцим для животных!", "Ні Євро на крові!".

А Євро-2012 тут до чого?

— Бо під час чергового візиту інспектори-емісари з УЄФА зробили зауваження київській владі, — пояснює Антоніна Смолій, голова  громадської організації "Захист". — Мовляв, на вулицях багато бродячих тварин. Якщо їх не поменшає, то не буде в Києві Євро. От власті спочатку пробували стерилізувати собак, відправляти у притулок. Потім гроші на стерилізацію кудись ділися, а притулок не гумовий. Стали собак травити, отруєне м"ясо по вулицях розкидати, стріляти.

До волонтерок долучається 63-річний німець Гарольд Штангє. Заради акції протесту він приїхав із Гамбурга. "Найн мордер хунтс!" ("Ні вбивству собак!") — кричить у рупор.

— Повага до держави починається з поваги до тварин — розказує він через перекладача. — А у вас в Україні собак труять на вулиці, вони здихають у муках, на очах у дітей. Дають не снодійне, а якісь варварські препарати. Про яку Європу може йти мова?

О 16.00 перед протестантами з"являються міліціонери. Старший демонстративно показує на годинник. Мовляв, час на акцію протесту збіг. Жінок відтісняють від паркана, й ті розходяться. Плакати ховають.

Зараз ви читаєте новину «Безпритульних собак розстрілюють на світанку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути