пʼятниця, 22 березня 2019 07:30

"Батько продав дві квартири, аби витягти сина із в'язниці"

Автор: WWW.ZACHEM.COM.UA
  Світлана Шевченко з Ізмаїла на Одещині тримає фотографії онуків трирічної давнини. Тоді на них з ножем напав Сергій Глушков із Болграда. Дітям удалося врятуватися, їхні батьки загинули
Світлана Шевченко з Ізмаїла на Одещині тримає фотографії онуків трирічної давнини. Тоді на них з ножем напав Сергій Глушков із Болграда. Дітям удалося врятуватися, їхні батьки загинули

– Без успокоительных не живу. Каждое судебное заседание отбирает годы жизни. Держусь ради детей, – 62-річна Світлана Шевченко говорить про суди над 27-річним Сергієм Глушковим із Болграда на Одещині.

У ніч проти 16 вересня 2016 року зарізав її доньку 37-річну Мар'яну та зятя 39-річного Ігоря Рознетовських. Поранив дітей подружжя 16-річного Ігоря та Анастасію, 7 років.

2017-го Арцизький райсуд засудив його на довічне ув'язнення. Глушков подав на апеляцію та оскаржив вирок. Підставою стали два порушення. Нібито він не знав про право на суд присяжних, а також суддя звернувся на допиті до одного зі свідків російською, а не як повинен – українською мовою. Захист Глушкова вимагає, аби рішення у його справі приймали присяжні.

– Глушков хоче уникнути покарання. На останньому суді свою провину визнав. А тепер справу намагаються розвалити. Каже: не винен, на місці вбивства не був, – продовжує Світлана Геннадіївна. – Його батько — валютник у Болграді. Продав дві квартири, аби витягти сина із в'язниці. А зараз – у кого гроші, той і править. Боротися проти системи неможливо.

Світлана Шевченко подала касаційну скаргу до Верховного суду. 19 березня отримала відповідь із відмовою.

Ігор Рознетовський був військовим. Його дружина працювала продавцем у магазині. Після скорочення займалася домашнім господарством. Будинок у Болграді родина винаймала. Глушкова знали близько року. Був репетитором з англійської мови доньки подружжя. Офіційно ніде не працював. На той момент відбував умовне покарання за організацію та утримання наркопритону.

У вечір вбивства подружжя святкувало день народження Мар'яни. Вітати прийшов і Глушков. Близько опівночі всі гості розійшлися, а він лишився. Був п'яний. Господар намагався мирно його випровадити. Коли не вдалося, виштовхав за двері силою. Глушков вирішив помститися. До будинку заліз через вікно. Спершу зарізав подружжя Рознетовських, потім скалічив їхніх дітей.

– У зятя було 27 ран від ножа. Доньці перерізав горло, кров залила всю хату. Дітям покалічив руки, обличчя, тулуби. Два тижні лежали в реанімації, – згадує Світлана Шевченко.

Жінка оформила опікунство над онуками. Ігор вивчився на кухаря в Ізмаїльському профтехучилищі, зараз проходить практику. Настя – учениця четвертого класу школи №16. Наступне судове засідання у справі за участі присяжних відбудеться 27 березня.

– Те, що захист наполягає на суді присяжних, – адвокатська пастка. Хочуть затягнути і загнати справу в тупик, – вважає адвокат 43-річний Антон Зубков. – Але у нас немає підзаконних актів по присяжних. Формально вони лише кажуть свою думку: винен чи ні. Остаточне рішення та міру покарання визначає колегія суддів. Лишається сподіватися на їхню чесність та відсутність підкупу.

Зараз ви читаєте новину «"Батько продав дві квартири, аби витягти сина із в'язниці"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути