пʼятниця, 17 серпня 2018 07:25

Батьки морили голодом 3-річного сина

Автор: www.pravda-kr.com.ua
  Виснаженого голодом Владислава Мольченка з міста Новоукраїнка на Кіровоградщині забрали до лікарні. У 3 роки і 10 місяців важить сім кілограмів — майже у півтора рази менше норми
Виснаженого голодом Владислава Мольченка з міста Новоукраїнка на Кіровоградщині забрали до лікарні. У 3 роки і 10 місяців важить сім кілограмів — майже у півтора рази менше норми

У місті Новоукраїнка на Кіровоградщині з родини 36-річних Олександра та Наталії Мольченків вилучили сина Владислава, 3 роки 10 місяців. Хлопчик важить 7 кг, це майже у півтора разу менше норми. Подружжя виховує ще трьох дочок. 10-річну Олександру від першого шлюбу жінки та двох спільних – 6-річну Юлію і Єву, 10 місяців. Вони у задовільному стані.

– Батьки не пускали патронажного лікаря до наймолодшої доньки. Коли вмовила їх, що дитині треба огляд, побачила старшого хлопчика. Був у жахливому стані, худюсінький. Лежав у ліжку, вимащений власними фекаліями. Просив лише хліба та води. Певно, іншої їжі не знав, – розповідає 36-річна Людмила Вишневецька з Новоукраїнської міської ради. – Лікар звернулася в міську раду та соціальну службу. Але комісію в будинок не пустили. Тоді заявили в поліцію. Їм теж двері не відчинили. Довелося вибивати. Просили, аби жінка показала, чим годує наймолодшу доньку. Не змогла цього зробити. Чоловік ходив по хаті та кричав: вари їсти.

Олександр Мольченко – сирота, виховувався в дитячому будинку на Луганщині. Нині – депутат районної ради за квотою "Радикальної партії", останні шість місяців засідання сесій не відвідував. Наталія родом із Кропивницького. Перебуває у декретній відпустці. До Ново­українки переїхали майже шість років тому.

– Люди кажуть, останній раз Владика бачили взимку. Був жвавий. Бігав і постійно щось розповідав. Як його до такого стану довели – з'ясовуватимемо, – продовжує Людмила Дмитрівна. – Коли дитину привезли до лікарні й важили, він навіть стояти не міг. Тримався за стіну. Через його шкіру можна було бачити кожну кісточку та судинку. Хлопчика обстежили. У шлунку залишків їжі не було. Проблем зі здоров'ям у нього не виявили.

Мольченки забрали доньок і виїхали зі свого будинку на вул. Гагаріна, 41, до села Рідне Новоукраїнського району. Чоловік припускає: такий стан сина – наслідок експериментів, які нібито над дитиною раніше проводила медсестра.

"Останній рік Владик почав сильно худнути. Щоб підтримувати імунітет, купував йому вітаміни. Зверталися неодноразово до лікарів, але вони постійно ігнорували", – написав Мольченко у "Фейсбуку".

Наталію після народження Владислава забрали на лікування в тубдиспансер, розповіли знайомі родини. Хлопчик півроку жив у лікарні. Ймовірно, чоловік написав про цей період у житті сина.

Мольченків хочуть позбавити батьківства на Владислава. У поліції відкрили кримінальне провадження за злісне невиконання батьківських обов'язків із догляду за дитиною.

Зараз ви читаєте новину «Батьки морили голодом 3-річного сина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути