середа, 08 лютого 2012 05:45

Банду міліціонерів посадили через 10 років

Апеляційний суд Києва 6 лютого оголосив вирок банді міліціонерів-перевертнів. Двоє отримали довічне ув'язнення, решта 11 — від 10 до 15 років в'язниці.

Банду 1990-го організував підполковник Ігор Гончаров, заступник начальника відділу управління по боротьбі з організованою злочинністю Київської області. Набрав колишніх і працюючих міліціонерів. Із 1997-го по 2001-й вони викрадали заможних людей, вимагали у їхніх родичів викупи. Затриманих убивали й закопували незалежно від того, отримували викупи чи ні. Загалом закатували 11 жителів Києва та області.

2002 року банду затримали. Порушили кримінальні справи. Однак 1 серпня 2003-го Ігор Гончаров раптово помер у слідчому ізоляторі. Чому — досі невідомо, бо його тіло одразу кремували. Інші відмовлялися від свідчень, тому слідство і судовий розгляд затяглися майже на 10 років.

Викрити діяльність групи допоміг Юрій Нестеров. У банді він був рядовим виконавцем. Як пояснив згодом: періодично виконавців позбувалися — убивали. Нестеров дізнався, що на нього є замовлення. Утік за кордон, однак згодом повернувся до Києва, здався міліції і дав свідчення щодо всіх членів угруповання. Під час слідства і судового розгляду він перебував на підписці про невиїзд, однак 2009 року його арештували.

— Викупи були лише ширмою, — казав Юрій Нестеров слідчим. — Головна робота — замовні вбивства. Прибирали конкурентів по бізнесу, важливих свідків у кримінальних справах.

Юрій Нестеров отримав 10,5 року в'язниці. Однак термін покарання йому рахують із 2009 року, а не з 2002-го, як іншим.

Вироком суд позбавив міліціонерів звань. Досі їхні родичі отримували пенсії.

Зараз ви читаєте новину «Банду міліціонерів посадили через 10 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути