Ексклюзиви
пʼятниця, 09 квітня 2010 02:36

Автослюсар убив сестру, двох племінників і бабусю

По обіді 3 квітня в селі Трибусівка Піщанського району на Вінниччині згоріла хата пенсіонерки Ніни Митрофанової, 78 років. З попелища витягли тіла господині, її правнуки 20-річної Юлії Левицької та двох дітей: 5-річного Павла та Дмитра, 2 роки. В усіх були пробиті голови. Приїхали міліціонери.

— Ми з"ясували, що в родині гостював їхній дальній родич з Одеси, — каже начальник районної міліції Сергій Гаджук. — Затримали його за 2 години у сусідньому райцентрі Крижопіль. Він чекав потяг "Христинівка — Одеса". Нічого толком не міг пояснити.

У міліції 21-річний Іван зізнався, що вбив усіх чотирьох родичів молотком.

— Ми з бабцею хотіли випити по 50 грамів. Сіли на вулиці за столик, — згадує. — Юля була проти. Я взяв із гаража молоток, підійшов до сестри ззаду. Кілька разів ударив по голові. Затим забігли племінники, сильно кричали. Як старшого вдарив молотком, іще пам"ятаю, а як молодшого задушив, уже ні. Потім бабуся зайшла. Я її також кілька разів стукнув. Не знаю, чого так сталося.

Іван вирішив приховати сліди злочину.

— Кинув на діван запалену спічку. Думав, міліція подумає, що всі згоріли, до мене нічого не матиме. Сів на Юлін скутер. Забрав її мобільний, у Крижополі продав за 120 гривень. За 56 гривень купив білєт до Одеси, 60 іще лишалося.

Іван неодружений. Його родина живе в Одесі, він найменший із чотирьох братів. Вивчився у профтехучилищі на автослюсаря-зварника. Останнім часом був безробітним.

Юлія Левицька жила з прабабусею в трикімнатному будинку. Виховувала двох синів, отримувала на них допомогу. Іван приїхав у гості  два тижні тому.

— Був тут уперше, тихий такий хлопчина, — каже сусідка 40-річна Любов Никитюк. — Жили дружно. Ніяких криків, сварок. Допомагав Юлі, якраз прибралися до Великодня. Того дня вони красили хату і забор. Ваня в дворі клумби робив, із дітьми грався. На скутері возив Павліка в садік.

Минулого місяця в будинку зробили капітальний ремонт.

За 56 гривень купив білєт до Одеси, 60 іще лишалося

— Завезли нову спальню, кухню, сервант, — продовжує Никитюк. — Усе в коврах, шкафи забиті одягом. Два нові пилісоси. Юля — хороша дєвочка, порядки наводила. Але в житті не щастило. Була зовсім молоденькою, як першого Павлусю родила. Тоді тільки школу закінчила. Другого позаторік родила. Батьки хлопчиків не признали. Один підманув, другий нєгодяй так само кинув. Вони ж обидва жонаті. Не допомагали, трутні. І на похорон нічого не дали.

Матір Юлії працює в Одесі на ринку. Батька немає.

5 квітня родину поховали в одній ямі на сільському кладовищі. Їхній будинок після похорону ще тлів. На вулиці досі розкидані дитячі іграшки.

Іванові загрожує довічне ув"язнення.

Зараз ви читаєте новину «Автослюсар убив сестру, двох племінників і бабусю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути