Ексклюзиви
вівторок, 21 серпня 2018 07:50

Автобус із українськими туристами розбився в Польщі

Автор: WWW.INFORESIST.ORG
  Патрульні та рятувальники оглядають місце аварії поліцейського ”Пріуса” та ”Ауді”. Машини зіткнулися в середмісті Сум на перехресті. Травмувалися п’ятеро людей
Патрульні та рятувальники оглядають місце аварії поліцейського ”Пріуса” та ”Ауді”. Машини зіткнулися в середмісті Сум на перехресті. Травмувалися п’ятеро людей

У Польщі автобус із українськими туристами зірвався в 30-метрову прірву. Аварія сталася 17 серпня приблизно о 23:00 у селі Лещава-Долішня. У салоні було 54 людини. Їхали на екскурсію до австрійського Відня. Чоловік і дві жінки загинули. Одна з них — киянка Валентина. Їхала з кумою Іриною святкувати своє 55-річчя. Решту пасажирів забрали до лікарень із різними травмами, з них 10 — діти.

— Я збоку сиділа, бачила дорогу. Поворот було чітко видно, він дуже закручений, — згадує львів'янка Тетяна Ярумків. — Водій поїхав прямо. Кричав, що він не справляється. Автобус кілька разів перевернувся. Люди вилітали через шибки. Кажуть, гальма відмовили. Я не вірю. Думаю, водій не знав дороги і перевищив швидкість.

Цю частину траси поляки називають "серпантином смерті". Вона різко повертає майже на 90 градусів. Усюди — попереджувальні знаки. Стоїть обмеження швидкості — 30 км/год. Автобус їхав — 75, за даними польської прокуратури.

— Аварія сталася на найбільш небезпечній ділянці. Там стоїть символічний хрест. Автобус врізався прямо в нього й полетів в урвище, — розповідає польський поліцейський Павел Філіпек.

Водія арештували на три місяці. Перевезеннями займався 10 років. Із січня їздив на міжнародних маршрутах — в Австрію, Італію, Німеччину, Чехію. Прокуратура не відкидає, що причиною ДТП могли стати погодні умови — туман і мокра дорога.

4-денний тур до Відня організувала турфірма "Акорд-тур". Автобус орендувала в приватного підприємця, повідомляє Львівська облдержадміністрація. Чиновники готують звернення до уряду про позачергову перевірку турфірми.

Вранці 19 серпня на об'їзній дорозі Вінниці "Фольксваґен Пасат" виїхав на зустрічну смугу й врізався в мікроавтобус "Фіат Дукато". 33-річний водій легковика загинув. Його дружину та доньку, 3 роки, забрали до лікарні. Серед пасажирів маршрутки — п'ятеро травмованих.

Цього ж дня в Сумах на перетині вулиць Петропавлівська та Перекопська автомобіль "Ауді" вдарив у бік поліцейську "Тойоту Пріус". Машина перекинулася та влетіла в натовп. Четверо пішоходів і патрульна — в лікарні.

Увечері 19 серпня в Ірпені під Києвом зіштовхнулися позашляховик "Сузукі" й "Сітроен". Загинули четверо людей, троє — у важкому стані в лікарні. Попередньо, водій "Сузукі" розвертався через дві суцільні смуги. Легковик на швидкості влетів йому в бік.

На трасі Харків–Вовчанськ зіткнулися "ВАЗ" і "Лексус" вдень 19 серпня. Загинули 77-річний водій та пасажирки легковика — 63 і 74 роки. За кермом іномарки був колишній головний архітектор Харкова 64-річний Сергій Чечельницький. Він є фігурантом справи про розкрадання комунальних земель. Під час аварії отримав забій грудної клітки.

Вранці 20 серпня поблизу села Обухівка на Дніпропетровщині фура в'їхала в задній міст рейсової маршрутки. Від удару мікроавтобус перевернувся, відлетів у бік. Травмувалися 16 людей. Серед них — одна дитина.

Зараз ви читаєте новину «Автобус із українськими туристами розбився в Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути