вівторок, 23 жовтня 2018 07:50

Автобус із учасниками "Дизель шоу" протаранив вантажівку

На трасі біля села Мила Києво-Святошинського району на Київщині в автомобільній аварії загинула 48-річна Марина Поплавська вранці 20 жовтня. Вона — акторка гумористичної програми "Дизель шоу". Разом із колегами поверталася з гастролей у Львові автобусом "Нео­план". До Києва лишалося 30 км.

— Марина сиділа попереду біля водія. Всього в автобусі були 14 пасажирів, — каже 51-річний Микола Жукович із обласної поліції. — Автобус їхав у крайні правій смузі. На повній швидкості в'їхав у задній міст вантажівки "Нової Пошти", яка рухалася попереду. Водій "Неоплана" — в лікарні під охороною. Причину ДТП встановлюємо.

— Бачив у бокове дзеркало, що автобус набирає швидкість. Думав, піде на обгон. За мить відчув сильний удар, — розповідає водій фури Микола Йосипович. — Гальмівний шлях є. Видно, водій задрімав.

Акторка 52-річна Ольга Сумська розповіла, що кілька днів тому цим автобусом її чоловік з іншими артистами їздив на концерт до Запоріжжя. Водій був без напарника, засинав на ходу.

— Це просто кошмар, як мож­на не контролювати такі порушення? — говорить Сумська.

Найважчі травми серед гумористів отримали 38-річний Єгор Крутоголов і Яна Глущенко, 32 роки. Лишаються під наглядом лікарів. Решту акторів після наданої допомоги відпустили додому. Євген Сморигін, 39 років, отримав компресійний перелом хребця та розрив зв'язок. 37-річний Євген Гашенко зламав пальці на нозі, Максим Неліпа, 42 роки, — два ребра. У 39-річного Олександра Бережка — перелом ноги. 40-річному Олегові Іваниці зашивали язика. Вікторія Булітко, 35 років, відбулася забоями.

Марина Поплавська родом із міста Новоград-Волинський Житомирської області. Жила в Житомирі. В школі №33 понад 24 роки викладала українську мову та літературу.

— Діти її обожнювали. Завжди з усмішкою — і до колег, і до учнів, — розповідає колега по школі. — Ще в середу уроки читала. Чекали її повернення з гастролей. Через постійні роз'їзди класним керівником не була, вела заняття в 5–11 класах.

Сценічну славу Марині Поплавській принесла участь у КВК. Із командою "Дівчата з Житомира" потрапила до вищої ліги КВК у Москві. Понад 20 років пропрацювала в Асоціації "КВК України". Була членом журі.

2015-го стала учасницею "Дизель шоу". Популярність принесли ролі тещі, матері та дружини. Марина сама писала пісні та жарти.

— Серце цієї жінки завжди належало дітям. Її визнавали найкращим педагогом міста. Паралельно грала в КВК, — говорить колега 60-річний Олександр Шемет. — Марина мала прекрасний голос і неперевершене почуттям ­гумору.

Поплавська була незаміжня, дітей не мала. В одному інтерв'ю зізналася, що має коханого, він живе не в Україні. З 25 по 29 жовтня актори "Дизель шоу" мали дати п'ять концертів у Німеччині. 5-го листопада поїхати в місячний тур по Україні.

Прощалися із Мариною Поплавською в столичному Жовтневому палаці 21 жовтня. Наступного дня — у рідному Житомирі в залі академічного музично-драматичного театру ім. Івана Кочерги. Відспівували в Кафедральному соборі Святої Софії. Поховали актрису на Центральній алеї Корбутовського кладовища.

Зараз ви читаєте новину «Автобус із учасниками "Дизель шоу" протаранив вантажівку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути