пʼятниця, 03 червня 2011 09:44

Аспірантка Ольга Прокопенко випала з 18-го поверху

Автор: фото з архіву НТУУ ”КПІ”
  Киянка Ольга Прокопенко 23 травня мала бути секретарем на науковій конференції. Вона загинула за два дні до того
Киянка Ольга Прокопенко 23 травня мала бути секретарем на науковій конференції. Вона загинула за два дні до того

20 травня з 18-го поверху недобудованого будинку на просп. Ватутіна в Києві випала 25-річна Ольга Прокопенко. Вона вчилася на другому курсі аспірантури Інституту прикладного системного аналізу Національного технічного університету "Київський політехнічний інститут".

— Оля була такою життєрадісною людиною, — кажуть у деканаті. — Цілеспрямована, активна, з першого курсу вчилася на "відмінно", була сильним лідером. Постійно читала. Востаннє носила книжку "Риторика". Мріяла бути викладачем, вдосконалювалася. Напередодні була в інституті, як завжди, нарядно одягнена, усміхнена. Принесла свої роботи.

Ольга — киянка. Із сестрою жила у трикімнатній квартирі. Викинулася з однієї з "дніпровських веж" — будинків на в'їзді в мікрорайон Троєщина. Комплекс планували здати в експлуатацію три роки тому, однак він досі недобудований. Його охороняють солдати внутрішніх військ, однак за хабар пускають усередину.

Міліціонери опитали свідків. Упевнені: дівчина скоїла самогубство.

— Свідок бачив її, коли була вже на 18-му поверсі, — каже речник столичної міліції Володимир Поліщук. — Ми дослідили її останні дзвінки з мобільного. Вона довго говорила зі своїм хлопцем, потім перехрестилась і стрибнула. На місці не було ніяких мотузок чи карабінів, що свідчили б про захоплення альпінізмом. Нагорі лишилася недопита пляшка "фанти", сумочка, косметика, гроші, документи і телефон. У будинку була сама. Вона не витримала навантаження. Аспірантура, кандидатська дисертація, а їй усього 25 років. Такі думки не народжуються в один день. За два місяці до самогубства відвідувала психолога.

Батьки і сестра загиблої переконують, що та захоплювалась альпінізмом і зірвалася.

— Нам саме так казали, — каже одногрупник Ольги 24-річний Микола Мурга.

— Я теж не вірю в самогубство, — додає декан навчального закладу Юрій Зайченко. — Оля була розумною, морально стійкою людиною.

23 травня Ольгу ховали. В Інституті прикладного системного аналізу в цей час тривала наукова конференція, де загибла мала бути вченим секретарем секції інтелектуальних систем прийняття рішень.

Зараз ви читаєте новину «Аспірантка Ольга Прокопенко випала з 18-го поверху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути