Ексклюзиви
вівторок, 10 грудня 2019 06:25

Артем Мирошниченко тиждень був у комі

Автор: FREERADIO.COM.UA
  Артем Мирошниченко допомагав армії. Його могли вбити за проукраїнські погляди, підозрюють у родині загиблого
Артем Мирошниченко допомагав армії. Його могли вбити за проукраїнські погляди, підозрюють у родині загиблого

6 грудня у місті Бахмут на Донеччині помер волонтер 36-річний Артем Мирошниченко. Його побили увечері 29 листопада неподалік дому — на вул. Горького. Постраждалого помітила продавець кіоску і повідомила родичів. Ті викликали поліцію та "швидку".

Лікарі діагностували перелом основи черепа. Після трепанації Мирошниченко був у комі. Нападників вирахували за допомогою камер спостереження і затримали наступного дня. Ними виявилися місцеві підлітки — 16-річний Микола Барабаш та Олександр Баришок, 17 років. Бив молодший, каже начальник поліції Бахмута Ярослав Меженний:

— Старший раніше мав судимість за грабіж. Разом із товаришем наздогнали чоловіка. Молодший повалив його на землю, бив руками та ногами, — розповідає Меженний. — Потім намагалися відтягнути на узбіччі й кинули головою до плитки. Потерпілий знепритомнів. На відео видно, що нападники лазили в нього по кишенях. Забрали телефон, який потім викинули, бо був дешевий.

На чоловіка напали, бо хотіли потренуватися, заявили.

— Сказали, що обоє були ­напідпитку. Молодший — п'яніший. Він ­займається боксом, боями без правил. На вулиці побачив незнайомця і вирішив ­перевірити навички, — говорить Ярослав Меженний.

Артемівський міськрайонний суд обрав запобіжний захід Миколі Барабашу — на час слідства буде під домашнім арештом. Під час засідання хлопець просив надати йому перекладача, бо не розуміє української мови.

Олександра Баришка арештували на два місяці. Його відрахували з аграрного коледжу.

На Артема напали через його про­українську позицію, вважає брат убитого 32-річний Сергій Мирошниченко:

— Є свідок, яка чула початок конфлікту, — каже Сергій. — Хлопці щось запитали в Артема, а він відповів українською. Ті сказали "гаварі нормально, ми не понімаєм". А пізніше напали.

У поліції мовний мотив поки що не підтверджують.

Артем Мирошниченко був активістом волонтерської групи "Бахмут український". У 2014–2015 роках плів сітки для військових, чистив картоплю для поранених у шпиталі. Артем розмовляв українською і ходив на заходи та волонтерські акції допомоги.

Зараз ви читаєте новину «Артем Мирошниченко тиждень був у комі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути