пʼятниця, 09 листопада 2012 06:45

Ярослав Мазурок роззувся перед самогубством

Автор: фото з сайта WWW.stakhanov.org.ua
  Тіло чоловіка, схожого на Ярослава Мазурка, знайшли у Сирецькому парку в Києві. Звідти до будинку, де жив Мазурок з родиною, 15 хвилин пішки
Тіло чоловіка, схожого на Ярослава Мазурка, знайшли у Сирецькому парку в Києві. Звідти до будинку, де жив Мазурок з родиною, 15 хвилин пішки

Вранці 7 листопада у столичному Сирецькому парку знайшли тіло чоловіка, схожого на 38-річного Ярослава Мазурка. Лежало в хащах за 300 м від станції метро Сирець. Труп із простреленою головою помітив перехожий, який вигулював собаку.

26 вересня Ярослав Мазурок розстріляв чотирьох охоронців торговельно-розважального центру "Караван" на вул. Луговій. Троє загинули одразу, четвертий досі в лікарні, Ярослав утік. Міліціонери пообіцяли 100 тис. грн тому, хто повідомить про його місце переховування. 10 жовтня чоловіка оголосили в міжнародний розшук.

Сирецький парк — за 1,5 км від будинку №33 на вул. Полкова, де Ярослав жив у квартирі з дружиною, донькою і тещею. О 15.00 тіло чоловіка лежить у гущавині між деревами. Навколо опале листя. Він одягнений у синю куртку та зелені широкі джинси. Босий, без шкарпеток, ноги брудні. Руки позеленіли, розкинуті в сторони. Біля нього метушаться кілька десятків міліціонерів і експертів. Ділянку обгородили червоно-білою смугастою стрічкою. Сторонніх не пускають.

— С вопросами обращайтесь к высшему руководству, — пояснює один із правоохоронців у шкірянці з текою в руках.

Біля нього двоє колег. Вони перегородили перехід на місток через вузьку канаву. Запитую, чи можна пройти ближче.

— Можете вон там постоять, посмотреть, — показує за стрічку по інший бік канави. Там вже збираються зіваки.

Тіло чоловіка постійно перевертають, вивертають кишені. Експерт із валізою, в білих рукавичках протирає ганчіркою пальці рук покійника. Інший з металошукачем досліджує територію поряд. Апарат починає пищати, четверо правоохоронців присідають і розгортають листя руками.

— Давайте уже пакет! — вигукує чоловік у темному пальто.

О 15.30 двоє тримають ноші та великий чорний пакет. Запаковувати тіло починають із голови. Кладуть на ноші та несуть до дороги. Машина з покійником вирушає до Центрального міського моргу на вул Оранжерейна, 9.

Заступник начальника Управління зв'язків із громадськістю МВС України Сергій Бурлаков каже, що біля тіла лежав пістолет. У кишені знайшли паспорт на ім'я Мазурка Ярослава Теодозійовича.

— У міліцію зателефонував киянин, який виявив тіло. На місце виїхала слідчо-оперативна група. Вона констатувала нещодавню смерть чоловіка, який зовні схожий на Ярослава Мазурка. Причиною смерті стало вогнепальне поранення. Попередня версія — самогубство. Вже призначена ДНК-експертиза, — каже Бурлаков.

Біля входу до Центрального міського моргу з 14.00 чергують двоє чоловіків у чорних капюшонах, розмовляють по телефону. Біля них стоїть жінка з бейджем. Територією моргу ходить охоронець у синій куртці.

— Сейчас должны привезти Мазурка, — каже Олександр, на вигляд років 30. — Возле тела нашли пистолет и документы, поэтому сказали сразу, что это он. Экспертиза будет завтра. У меня друг живет возле леса. Там недалеко есть три частных дома. Друг проснулся утром, а там куча ментов. Три дня назад жители слышали какую-то перестрелку. Знал бы, что Мазурок хочет застрелиться и сидит в лесу, я бы уже богатым был.

За півгодини чоловіки розходяться. Олександр сідає у чорний "БМВ", інший іде грітися до магазину "Ритуальні послуги" напроти моргу.

Тіло Мазурка о 16.15 привозить військова машина кольору хакі. Морг зачиняють на замок.

Родичі Ярослава Мазурка не вірять, що чоловік скоїв самогубство.

— Думаю, це мій Славік. Але не вірю, що він сам застрелився, — каже 66-річна Галина Мазурок, матір Ярослава. Жінка плаче. Постійно каже, що хоче покінчити життя самогубством. — Думаю, його застрелили. Так само, як і тих трьох людей у тому магазині.

— Сестра зараз в дуже поганому стані. Весь час лежить на ліжку. Майже не виходить із хати, не хоче розмовляти, — додає 58-річний Володимир Торба, брат Галини Мазурок. — Я останній тиждень ношу їй їсти. Те, що приношу, майже не з'їдає.

"Зараз він намагається втекти"

— Це не Ярослав, — припускає харківський астролог Олена Максимова. — Він сам розіграв цю історію. Це — людина вбита Мазурком або з його відома. Підкинув свої документи, а документи іншого взяв собі. Через них він і погорить. Мазурок зараз діє абсолютно непродумано. Як щур, загнаний в кут. Саме зараз він намагається втекти з того місця, де його востаннє могли бачити. Швидко рухається, а за день-півтора осяде в якомусь приміщенні.

Астролог складає прогноз Ярославу Мазурку на найближчі кілька місяців:

— Він у гарному фізичному стані. Його переховують люди, якось причетні до стрілянини чи слідства. Слідство не зрушить із місця, доки його ведуть за старими схемами. Мають змінити підходи до розшуку, мотивувати підозрюваного до якихось кроків. Із 22 по 29 листопада слідчі отримають інформацію від людей, причетних до інциденту в "Каравані". Після цього напрямок слідства зміниться.

Ключовими будуть події, що трапляться приблизно 10 грудня. Наприкінці січня слідство займеться не розшуком, а аналізом напрацювань. Ярослава Мазурка затримають у середині березня.

Богдана ЄВСЄЄВА

 

Зараз ви читаєте новину «Ярослав Мазурок роззувся перед самогубством». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

255

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути