вівторок, 28 серпня 2018 07:40

Арештували підозрюваних у нападі на Катерину Гандзюк

Автор: WWW.FACEBOOK.COM/МАР'ЯНА П'ЄЦУХ
  Володимир Васянович із Житомира чекає на рішення суду у справі замаху на Катерину Гандзюк. Свою причетність до нападу заперечує
Володимир Васянович із Житомира чекає на рішення суду у справі замаху на Катерину Гандзюк. Свою причетність до нападу заперечує

У справі про замах на працівницю ­Херсонської міської ради 33-річну Катерину Гандзюк п'ятеро підозрюваних. Їх арештували на два місяці без права на заставу.

Ймовірний організатор нападу — Сергій Торбін, житель Херсона. Боєць 5-го окремого батальйону Української добровольчої армії. Має позивний "Опер". Для замаху на Гандзюк підговорив чотирьох знайомих — учасників війни на Донбасі. 27-річному Віктору Горбунову заплатив $300, аби той купив сірчану кислоту. Сказав, що Гандзюк — корумпована чиновниця з проросійськими поглядами. Її треба провчити. Виконавці замаху отримали по $500, за даними слідства.

На Катерину напали поблизу під'їзду власного будинку вранці 31 липня. Невідомий чоловік вибіг з-за кущів, вилив на неї концентровану сірчану кислоту й утік. Імовірно, це зробив 23-річний Володимир Васянович, житель Житомирської області.

— Прикро, що цього хлопця, як і трьох інших патріотично налаштованих, використала людина, яка під час військових дій була для них командиром. Якій вони повністю довіряли свої життя, — каже 45-річний В'ячеслав Аброськін, заступник голови Національної поліції.

Сергій Торбін і Володимир Васянович свою причетність до нападу заперечують.

Катерина Гандзюк — відома в місті громадська активістка. Виступала проти проросійських чиновників та окремих представників поліції.

За три дні після нападу правоохоронці затримали місцевого жителя 39-річного Миколу Новікова. Взяли під варту як підозрюваного. Доказів його вини слідство не знайшло. 22 серпня чоловіка випустили з СІЗО.

Катерина Гандзюк отримала хімічні опіки понад 30% тіла — голови, обличчя, лівої руки й ноги, передньої час­тини грудної клітки, лівого ока. Її госпіталізували до реанімації. За добу перевели на лікування до столиці. Надали державну охорону. 26 серпня стан жінки погіршився.

"Дороговартісні ліки довелося шукати за кордоном. Упевнені, що Катерина з мужністю перенесе і лікування, і післяопераційну реабілітацію", — пишуть у "Фейсбуку" товариші Гандзюк.

Зараз ви читаєте новину «Арештували підозрюваних у нападі на Катерину Гандзюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути