пʼятниця, 01 липня 2011 07:45

Антона Куриліна застрелив шкільний товариш

Автор: фото з родинного архіву куриліних
  Антон Курилін (праворуч) із друзями Миколою (в центрі) та Ярославом на святі морозива в Полтаві. Двоє останніх були у квартирі, коли сталася трагедія
Антон Курилін (праворуч) із друзями Миколою (в центрі) та Ярославом на святі морозива в Полтаві. Двоє останніх були у квартирі, коли сталася трагедія

У вівторок у Полтаві поховали 11-річного Антона Куриліна. Його випадково застрелив з мисливської рушниці друг Олександр, 13 років. Показував друзям зброю і поцілив у живіт товаришу.

— 13-річний хлопець був удома сам. Батьки поїхали в четвер на море на п'ять днів, — розповідає Володимир Пасічко, 34 роки, з Київського райвідділу міліції у Полтаві.

Олександр запросив у гості двох друзів, які живуть у тому самому будинку. Вони відпросилися в батьків і ночували у його квартирі. Вранці почали грати в комп'ютерні ігри. Прийшов ще один товариш. Олександр розповів, що у вітчима є рушниця. Знав, де лежить запасний ключ від сейфа. Дістав зброю, показав усім. Підліток зачепив пальцем спусковий гачок. Куля влучила Антонові Куриліну в живіт. Один із хлопців утік. Двоє викликали "швидку".

Усі четверо живуть на вул. Кучеренка мікрорайону Браїлки. У двір будинку після дощу у середу виходить 26-річна Катерина. Йде до магазину:

— Я добре знала Антона. Хароший хлопчик, здоровався всігда, не грубив. І батьки у нього порядочні. Вони ларьок мають, занімаються піцами й хот-догами. Завжди спитають, як діла. Антона дуже гляділи. Він завжди був дорого вдягнений. Сусіди розказували, що Антон просився ночувать до Сашка, а мама не хотіла отпускать, казала: "Чого ти туда підеш? Тобі шо, спати ніде?". У новостях сюжет був. Квартіру показували. То у серванті патронів штук 20 лежало. Хто так зброю хранить?

Про родину Олександра у дворі розказують лише хороше. Кажуть, хлопця виховував вітчим.

— Знаю Сашка і його матір дуже давно, — говорить Віктор, мешканець будинку. — Я і батька Сашиного, Гєнку, знав. Непоганий був мужичок. Зараз мати в другому шлюбі. Знаю, що того дня у квартирі зібралися всі діти з хороших сімей.

Поряд з будинком вивішує білизну Наталія. Її син Микола був у квартирі, коли трапилася трагедія.

— Коля дружив із Сашею давно, гуляли разом. Зараз син у важкому психологічному стані.

Батьки відправили Олександра до бабусі. Вона живе у Полтаві у мікрорайоні Половки.

— Саша постійно повторює, чого його не вбило, — каже Ілля, однокласник Антона Куриліна. — Говорить, він має померти, бо вбив найкращого друга. Папа його в міліції працює, мама бухгалтер.

У школі №13, де навчалися Антон та Олександр, про них кажуть: неконфліктні, не мали проблем з поведінкою та навчанням. Антон був єдиним сином у сім'ї Оксани та Леоніда Куриліних.

У міліції кажуть, за подібні злочини неповнолітні відповідають із 14 років. Зброя, з якої стріляли, оформлена законно.

Зараз ви читаєте новину «Антона Куриліна застрелив шкільний товариш». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути