Ексклюзиви
пʼятниця, 02 лютого 2018 07:55

Анна Олійник не має де жити з п'ятьма дітьми

Автор: ФОТО надане Анною ОЛІЙНИК
  Анна Олійник із Києва обіймає трійнят Уляну, Домініку та Богдану. Народила їх у грудні 2016 року. Має двох старших дітей — сина Микиту й доньку Катерину. Вони живуть із батьками жінки в селі Мала Антонівка Білоцерківського району на Київщині
Анна Олійник із Києва обіймає трійнят Уляну, Домініку та Богдану. Народила їх у грудні 2016 року. Має двох старших дітей — сина Микиту й доньку Катерину. Вони живуть із батьками жінки в селі Мала Антонівка Білоцерківського району на Київщині

— Розриваюся між трійнятами і двома старшими дітками. Вже не витримую розлуки. Мрію, коли нарешті оселимося разом, — каже 33-річна Анна Олійник із Києва.

У грудні 2016-го народила трійню — Богдану, Домініку й Уляну. Має старшого сина 3-річного Микиту та доньку від першого шлюбу Катерину, 15 років. Усі прописані в столичній дідовій двокімнатці разом зі ще 13 родичами. Місця для неї з дітьми там немає, каже Анна. У березні торік столична влада запропонувала їй тимчасове житло — 2-кімнатну квартиру в хрущовці на вул. Героїв Севастополя, 34/2. Доти Анна Олійник із трійнятами мешкала в пологовому будинку.

— Коли зайшла в ту квартиру — злякалася. Підлога, стіни загиджені послідом птахів. У кімнатах гнізда й трупи голубів, — розповідає Анна. — Газу, води і світла немає. Відрізали за борги — майже 40 тисяч гривень. Мала сплатити, щоб комунікації підключили. Або ж доводити через суд, що вони не мої. Комісія, яка складала акт при огляді квартири, написала, що треба міняти шпалери й підлогу. Грошей на це не мала.

— Проводка в помешканні горіла не раз. Зі стін стирчали дроти, — продовжує. — Квартира на п'ятому поверсі, ліфта нема. Піднятися й спуститися мені одній із трьома дітьми й коляскою — практично неможливо. До всього, власник квартири значиться зниклим безвісти. Де гарантія, що він з ордером не повернеться нас виселяти? В триденний термін мала дати відповідь: чи погоджуюсь на таке житло. Солом'янську районну адміністрацію просила допомогти фінансово. Через півроку нашого листування все стихло.

Анна з трійнятами майже рік ночує в куми, на вихідних — у дідовій квартирі. Дні проводять у столичному пологовому будинку №5 — з дозволу керівництва лікарні. Старші діти мешкають із батьками жінки в селі Мала Антонівка Білоцерківського району на Київщині.

— У нас із дітьми насичений графік. У пологовому їмо, спимо, граємося, інколи встигаємо погуляти, — каже Анна.

Перший чоловік Анни ­Олійник підтримує відносини з донькою Катериною. Купує їй речі. З Микитою й трій­нятами жінка оформлена як мати-одиначка. З їхнім батьком відносини не реєструвала. Разом не живуть. Чоловік інколи допомагає фінансово. Розповідати про нього жінка не хоче.

Анна живе з дітьми на 6 тис. грн соціальних виплат на місяць. Переїхати в село до батьків не може — Уляна після народження мала крововилив у мозок. Потребує постійного догляду лікарів і реабілітації.

— Улянку двічі оперували. Є ризик розвитку ДЦП. Щодня робимо спеціальні вправи й масажі, щоб цього не допустити. Дуже сумую без старших дітей, що не можу їх забрати до себе. До народження трійнят ми й на хвилину не розлучалися, — говорить Анна.

Квартиру, яку пропонували Анні Олійник, віддали іншій родині. Жінці нададуть інше житло, йдеться в листі районної адміністрації. Коли саме — не вказали.

Зараз ви читаєте новину «Анна Олійник не має де жити з п'ятьма дітьми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути