четвер, 04 лютого 2021 07:10

Андрія Антоненка залишили за гратами

Апеляційний суд Києва не відпустив на поруки військового і музиканта 49-річного Андрія Антоненка 29 січня. Відповідні заяви написали щонайменше 10 політиків і громадських діячів.

Однак поручителів суд не заслухав і клопотання відхилив. Засідання відбулося за посиленої охорони будівлі суду.

Антоненка з військовим медиком Яною Дугарь, 27 років, і дитячою кардіохірургинею 41-річною Юлією Кузьменко підозрюють у вбивстві журналіста Павла Шеремета у липні 2016-го.

— Ніби 1937-й рік. Дякую, пане президенте, що ви створили таку безвихідну ситуацію, — сказав Антоненко про рішення суду.

Наступне засідання відбулося 2 лютого в Шевченківському райсуді Києва. Судді й присяжні почали дослідження матеріалів справи, наданих стороною обвинувачення. Також усім трьом обвинуваченим подовжили запобіжні заходи, що спливали 7 лютого. Антоненка залишили під вартою, ­Кузьменко з електронним браслетом перебуватиме під домашнім арештом, Дугарь — під особистим зобов'язанням.

29 січня Приморський райсуд Одеси скасував нічний домашній арешт громадському активістові, екскерівнику одеського "Правого сектора" 25-річному Сергієві Стерненку. Його відпустили на поруки народного депутата від фракції "Голос" Романа Лозинського.

— Справа в суді розвалюється. Докази свідчать про невинуватість Сергія. Це на нього нападали, а не він. Кожен має право на самозахист, — говорить Лозинський.

2018-го на Стерненка скоїли три замахи. Під час останнього, 24 травня, загинув нападник Іван Кузнєцов. Поліція розслідує його загибель як умисне вбивство. 11 червня торік Стерненку вручили підозру. Він стверджує, що захищався. Якщо вину доведуть, активісту загрожує до 15 років в'язниці.

Зараз ви читаєте новину «Андрія Антоненка залишили за гратами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути