пʼятниця, 26 січня 2018 07:45

Андрій Смітюх скоїв самогубство після вбивства дружини

Автор: фото з сімейного архіву Смітюхів
  Андрій та Олена Смітюхи прожили у шлюбі понад 20 років. У них залишилися двоє дітей
Андрій та Олена Смітюхи прожили у шлюбі понад 20 років. У них залишилися двоє дітей

— Все было, как в фильме ужасов. Лена порезанная лежала в доме. Ее муж закрылся в гараже и положил голову под круг шлифовального станка. Перерезал себе горло. Кровавые брызги были по всему помещению, — розповідає мешканка села Костянтинівка Мелітопольського району на Запоріжжі. Імені просить не називати.

Уранці 19 січня в будинку на вул. Дорожній, 104, Андрій Смітюх, 45 років, зарізав дружину 46-річну Олену. Потім наклав на себе руки. Вдома були самі. Мати загиблої 78-річна Ольга Миколаївна поїхала у справах до райцентру. Молодший син подружжя 17-річний Максим був на навчанні в коледжі.

— Ніхто не знає, що між ними сталося. Родина хороша. Сварок чи бійок між ними ніколи не помічали. Жили середньо. Не сказати, що в розкоші купалися, але й не бідували. Всі сусіди кажуть, що Олена була щаслива у шлюбі, — говорить. — Жінку мертвою знайшла мати. На її крик збіглися сусіди. Стали шукати Андрія. Він закрився в гаражі. Коли вдалося відкрити двері, лежав із відрізаною головою.

Олена й Андрій прожили у шлюбі понад 20 років. Виховали двох дітей. 22-річна Юлія має власну родину, мешкає в Мелітополі. Олена працювала кухарем у кафе "Пінта" в райцентрі. Її чоловік раніше був водієм маршрутного таксі в Запоріжжі.

— Кілька років тому Андрій потрапив в аварію. Сильно пошкодив ногу. Йому дали третю групу інвалідності. Не міг ходити. Потребував заміни колінного суглоба. Збирав гроші на операцію. І в сільську раду звертався, і волонтери йому допомагали. Але потрібної суми ніяк не вдавалося дістати, казав. Та у депресію не впадав. Як завжди, був веселий і усміхнений. Навряд, щоб через це зірвався. Може, приревнував Олену. Вона з роботи іноді піз­но поверталася, — додає односельчанка.

Опіку над неповнолітнім сином Смітюхів оформлять його старша сестра або мати загиблої. Збирають необхідні документи.

Олену Смітюх поховали в Костянтинівці 21 січня. Її чоловіка — в селищі Михайлівка, звідки родом.

— Мати Олени не захотіла, щоб лежав поряд з її донькою, — говорить жінка.

Зараз ви читаєте новину «Андрій Смітюх скоїв самогубство після вбивства дружини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути