пʼятниця, 12 березня 2010 07:11

Анатолій Комар застрелив чупакабру (ФОТО)

Мисливець Анатолій Комар показує рушницю,
з якої вбив невідомого звіра з п"яти метрівУ селі Трительники Волочиського району на Хмельниччині мисливець застрелив невідому тварину. За три дні вона двом собакам відгризла голови, а понад десятьох покусала.

— Загавкали собаки, я вийшла, — розказує 45-річна Олена Чорна. — Дивлюся, щось під забором стоїть. Я на нього накричала, а воно не гавкає, а шипить. І до мене. Я перелякалася, почала відходити до хати. Схопила і жбурнула в нього лижну палицю. Воно розвернулося і пішло до сусідки. Тілосложеніє, як у борсука. Голова похожа на медведячу. Світло-коричневого кольору. Шерсть лоснилася.

У сусідки Марії Степанівни невідома істота кинулася на собаку:

— Чую, пси жеруться. Виходжу, а воно залізло до собаки в буду. Нашому Мухтару п"ять років, він удвічі більший від нього. А воно його так покусало! Мав мощні зуби, короткі ноги.

Невідома істота схожа на собаку.

— Коли направляли світло фонаря, то воно боялося, — каже 13-річний Богдан Лоб. — Клики мало сантиметрів по 5.

— Приходимо, а на соломі лежить голова нашої Найди, — говорить Ольга Лаба, 13 років. — Голову відгризло і виїло мозги. Усі полякалися. Кажуть, це чупакабра.

Дітей на вулицю почали відпускали тільки з дорослими. Наступної ночі знайшли ще одну відгризену собачу голову.

73-річна Марія Войцехова бачила тварину зблизька.

— До мене прийшов сусід Діма, — розповідає Марія Костянтинівна. — Він трішки хворий. Виходжу з ним на поріг, а він гонить якогось пса. Думала, то сусідський. Коли бачу, не той. Сидить біля моєї сучки. Я до нього підійшла почті впритул. А він не реагірує.

Люди звернулися до місцевого мисливця.

— Подзвонили й кажуть: іди застрель того, хто собакам голови відгризає, — розповідає Анатолій Комар, 33 роки. — Приходжу, воно сидить на подвір"ї. На мене не гавкало, а шипіло. На лапах перемички, як у видри, ноги короткі, крепкі. Великі клики. Хвіст лисячий. А само таке плотне, упітане. Було страшно, але підійшов метрів на 5 і вистрілив у голову.

Убиту тварину поклав у целофановий мішок:

— Кілограмів 40. Однією рукою не міг підняти. Казали, ніби це степовий або кримський собака, — продовжує Анатолій Комар. — А я думаю, що з теперішньою радіацією може бути все, що хочеш. Навєрно, якийсь мутант.

Тіло відвезли в обласну ветеринарну клініку. У тварини виявили сказ. Спеціалісти не змогли ні підтвердити, ні спростувати, що це мутант. Але говорять, що істота значно відрізняється від собаки.

На лапах перемички, як у видри. Ікла великі, хвіст лисячий

— Приходить до мене головний мисливствознавець області. Каже, вбили якогось мутанта, — розповідає Михайло Шахрай, 61 рік, директор Хмельницької регіональної лабораторії ветеринарної медицини. — Ми зібрали комісію. У тварини продовгуватий тулуб, міцні короткі криві ноги, збільшена голова, здорові клики. Могло бути неконтрольоване схрещування. Скажений собака кидається на все живе, а тут чогось від"їдало голови. Я 40 років працюю у ветеринарній медицині. Але цього не можу пояснити.

Розтину тіла не робили, спалили у крематорії. Районна санепідемстанція наказала відстрелити собак, які контактували з твариною. Люди отримують ліки від сказу.

Зараз ви читаєте новину «Анатолій Комар застрелив чупакабру (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути