Ексклюзиви
пʼятниця, 16 липня 2010 08:22

Аліну Лихтанську збив джип судді

18-річна Аліна Лихтанська ввечері 10 липня переходила пішохідним переходом перехрестя вулиць Гагаріна й Миколаєва у місті Торез Донецької області. На неї налетів чорний джип "Субару Форестер".

— Була десь восьма вечора, але не темно, — згадує свідок. — Я переходив дорогу з протилежного боку, почув удар. Бачу: джип. Стекла тоновані, номера блатні. Вийшли мужики. Біля передніх дверей стояв Пушнов. Це головний суддя, його всі знають. У бриджах, футболці й шльопанцях. Ззаду стояв високий мужик у шортах. Побачив на асфальті дівчину. Вона в купальнику, шортах, уся в крові. Пролетіла метрів із десять. Її кров досі не змилася з асфальту. Не чув звуку гальм джипа.

Поряд із перехрестям — зупинка Музей. Свідками аварії стали десятки людей, збіглися мешканці сусідніх дворів. Кажуть, водій оглянув збиту. Щось пообіцяв її супутникові і почав дзвонити по мобільному телефоні.

— "Скора" приїхала за пару минут, — згадує інший свідок. Він теж не хоче називатися. — Забрала дівчину й поїхала. Джип ще раніше поїхав. Потім місце нехотя стали оглядати міліціонери. Опитували народ.

Кров досі не змилася з асфальту

"Субару" належить 59-рiчному Олександрові Пушнову, голові Торезького суду. Очолює його п"ять років, до того 15 років працював суддею. Три роки тому городяни казали, начебто відмазав голову райдержадміністрації від звинувачень у корупції. Із білої "Волги" на "субару" пересів позаторік.

Алiна Лихтанська— у комі. Її життя підтримують апарати, череп проламаний. Лікарі не наважуються її оперувати. Навчається в Київському національному унiверситетi культури та мистецтва. Її батьки — викладачі. Спілкуватися не хочуть. Того вечора дівчина поверталася з хлопцем Миколою з озера. Той пригальмував на перехресті, Алiна вийшла купити мінеральної води.

12 липня Олександр Пушнов вийшов на роботу. Міліціонери не мають до нього претензій.

— За кермом був не суддя, я інший житель Торезу, — говорить Артур Лихолiт, начальник міської міліції.

У Торезі кажуть, що у наїзді на Аліну вирішив зізнатися місцевий міняйло. Взамін суддя обіцяв йому максимально м"яке покарання.

Зараз ви читаєте новину «Аліну Лихтанську збив джип судді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути