пʼятниця, 17 листопада 2017 07:45

Олександр Кондратюк одружився із двоюрідною бабою

Автор: Фото надане Віктором Скрипником
  Зінаїда Ларіонова із села Грушківці Калинівського району на Вінниччини вийшла заміж за двоюрідного онука, молодшого за неї на 57 років. Про свій шлюб жінка дізналася через два тижні
Зінаїда Ларіонова із села Грушківці Калинівського району на Вінниччини вийшла заміж за двоюрідного онука, молодшого за неї на 57 років. Про свій шлюб жінка дізналася через два тижні

Вінничанин 22-річний Олександр Кондратюк побрався із двоюрідною бабою Зінаїдою Ларіоновою, 79 років, із села Грушківці Калинівського району на Вінниччини. Жінка про своє заміжжя не знала два тижні. Було впевнена, що підписувала документи на опікунство.

— Про своє заміжжя тьотя Зіна дізналася від мене, — каже сільський голова 46-річна Тетяна Гнатюк. — Не повірила, думала, насміхаюся. Руками сплеснула: "Як одружилися?" Одразу розхвилювалася, затремтіла. Схопилась обома руками за голову й розплакалася. Думала, що з онуком покійної сестри їздила підписувати документи на опікунство — він сам їй сказав. Вона має поганий зір, недобачає.

Заяву на одруження подали 31 жовтня у Вінницький РАЦС. Того ж дня їх розписали без урочистостей.

— Нам надали довідку, що дружина має першу групу інвалідності, тому дозволили зареєструвати шлюб у день подання заяви. В обох запитувала згоди. Після того, як ствердно відповіли, поставили свої підписи. Не могла їм перечити, бо це — їхня воля. За законом різниця у віці не може бути перепоною для одруження, — каже головний спеціаліст міського РАЦСу Тетяна Драціон.

Свідоцтво про шлюб Олександр Кондратюк одразу поніс у військовий комісаріат. Завдяки цьому документові уникнув служби в Збройних силах України.

— Влітку Олександр пройшов медичну комісію, — каже військовий комісар Вінницького військового об'єднаного комісаріату 53-річний Олександр Данилюк. — Був здоровий, придатний до служби. Але сказав, що в армію не може піти, бо доглядає хвору бабу. Місяць тому вона померла. Коли з батьком приніс свідоцтво про шлюб, у всіх відняло мову. Чоловік сказав: "Син не піде в армію, бо його дружина — інвалід першої групи. Вона потребує догляду". Хлопець тільки посміхався. Згодом ще й довідку про склад сім'ї принесли. У ній вказано, що молоді мешкають в одному будинку. Хоч насправді живуть окремо. Олександр навідується до неї в село раз на тиждень.

Військові готують скаргу в прокуратуру. Через суд хочуть визнати шлюб фіктивним і скасувати його.

— У цій справі багато неточностей, прокуратура має розбиратися, — каже Олександр Данилюк. — Побажав хлопцю, аби беріг другу бабусю. Якщо і її не стане, піде в армію.

Останні 20 років Зінаїда Ларіонова мешкала у Грушківцях. Чоловіка поховала 2013-го. Дітей не має.

— Тьотя Зіна прописана у Вінниці, — каже Тетяна Гнатюк. — У тому будинку зараз мешкає її онук із батьками. Свою частину дому обіцяла на нього переписати.

Тьотя Зіна роботяща. Має 51 сотку городу. З чоловіком Володимиром тримала велику пасіку. Після його смерті кількість вуликів зменшила. Дуже чесна, порядна й не сварлива. Ще при доброму розумі. Як таке могло статися з нею, досі не розумію. Село в шоці. Шкода її. Тьотя Зіна казала, що хоче спокійно віку дожити, а тут такі проблеми звалилися.

— Визнати шлюб недійсним має суд. Навіть той факт, що жінка не знала про своє заміжжя, може бути причиною його ануляції, — каже юрист Він­ницького військкомату 34-річна Вікторія Шевчук. — Справа може затягнутися до року.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Кондратюк одружився із двоюрідною бабою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути