Ексклюзиви
вівторок, 03 квітня 2012 00:15

Активісти "Дорожнього контролю" заблокували дорогу міліціонерам

Автор: Фото: Андрій ЖИГАЙЛО
  Активісти громадської організації ”Дорожній контроль” ходять 30 березня пішохідним переходом через столичну вулицю Олександра Богомольця навпроти Міністерства внутрішніх справ. Міліціонери відтісняють їх на тротуар
Активісти громадської організації ”Дорожній контроль” ходять 30 березня пішохідним переходом через столичну вулицю Олександра Богомольця навпроти Міністерства внутрішніх справ. Міліціонери відтісняють їх на тротуар

— Чого ви порушуєте свої ж правила? Тут нема знаку "Зупинка заборонена",— кричить активіст громадської організації "Дорожній контроль" Володимир Крижевський працівнику державтоінспекції. Той намагається завантажити на евакуатор сірий "Деу Ланос".

— Ми діємо за інструкцією, а ви перешкоджаєте. Якщо й дальше заважатимете, ми вас оштрафуємо, — відповідає йому підполковник ДАІ Андрій Тищенко.

— Он стоять машини міліціонерів. Вони паркуються, а їх не забирають, — обурюється Володимир Крижевський.

Зранку 30 березня під приміщенням Міністерства внутрішніх справ на столичній вул. Богомольця, 10, зібрались близько 400 активістів "Дорожнього контролю". Вимагають покарати винних у нападі на лідера організації 26-річного Ростислава Шапошнікова. 24 березня невідомі чоловіки побили того й вивезли до лісу. Зараз він у лікарні швидкої допомоги. Активісти показують фотографію побитого Шапошнікова, якого знайшли на дорозі.

Мітингувальники приклеюють на кабіну евакуатора плакат із зображенням побитого Шапошнікова. Евакуатор від'їжджає. Близько сотні людей виходять на пішохідний перехід, блокують вул. Богомольця. Міліціонери намагаються відтіснити їх на тротуар.

— Ми вимагаємо визнати публічно, що напад на Шапошнікова пов'язаний з його професійною діяльністю і порушити кримінальну справу за статтями: викрадення, тортури та перешкоджання журналістської діяльності, — говорить Андрій Жуковень із "Дорожнього контролю".

Активісти громадської організації "Дорожній контроль" фіксують порушення працівників Державтоінспекції. Відзняті відеоролики виставляють на сайті. За ними проводять перевірки, даїшників карають, часто звільняють.

За годину до мітингувальників виходить голова прес-служби МВС Володимир Поліщук та заступник міністра Віктор Ратушняк. Забирають листа з вимогами.

Зараз ви читаєте новину «Активісти "Дорожнього контролю" заблокували дорогу міліціонерам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

62

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути