четвер, 28 жовтня 2021 07:25

4-річну дівчинку вбила гілка каштана

21 жовтня у Кременчуцькому дитсадку №19 на Полтавщині гілка каштана впала на виховательку, 5-річного хлопчика та 4-річну дівчинку. В останньої був найважчий стан. Наступного дня близько 6:00 вона померла в лікарні.

Трагедія сталася на прогулянковому майданчику молодшої групи. Діти поверталися в приміщення й раптово зірвався вітер, каже завідувачка дитсадка Галина Гладенька.

— Був різкий порив вітру. Почувся тріск дерева. Його частина впала на дитячий майданчик, — розповідає Гладенька.

Дівчинці удар прийшовся в голову. Отримала відкриту черепно-мозкову травму та забій головного мозку. Хлопчик і вихователька відбулися переломами.

— Дівчинку привезли в лікарню у тяжкому стані. Її одразу під'єднали до апарата штучної вентиляції легенів. Але травми були несумісні з життям, — каже Ірина Роман із Кременчуцької дитячої лікарні. — Хлопчик був у стані середньої тяжкості. У нього закритий перелом правої стегнової кістки зі зміщенням. Його прооперували, перебуває у травматологічному відділенні.

У виховательки — забій правого плечового суглоба та перелом шийки лопатки. Вона лікується амбулаторно, кажуть у клініці інтенсивного лікування "Кременчуцька".

Каштан не був аварійний. Перед навчальним роком і садок, і дерева на його території оглядала спеціальна комісія. Підписала акт готовності до приймання дітей, кажуть у департаменті освіти Кременчука.

Дитсадок працює у звичному режимі. Працівників не відстороняли. У закладі влаштували службове розслідування.

— Фрагменти каштана забрали експерти для дослідження. На вигляд дерево не старе й не сухостій, — каже Валерій Лобода з департаменту освіти Кременчука. — За 15 днів комісія дасть висновки.

У трагедії розбираються й поліцейські. Справу розслідують як неналежне виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей. Винуватцям загрожує до трьох років обмеження чи позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «4-річну дівчинку вбила гілка каштана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути