вівторок, 24 липня 2018 07:25

4-річна Надія Білошенко померла після побоїв батька

У селі Кальченки Білопільського району Сумської області поховали 4-річну Надію Білошенко 15 липня. Напередодні її побив батько Віталій, 28 років. Кілька разів ударив по голові пляшкою з водою, ногою й кулаком. Розлютився, бо донька відмовилась їсти картоплю з хлібом. Дитина півтори доби пролежала із травмами у ліжку. Мати, 24-річна Валентина, викликала "швидку", лише коли в Надії почалася агонія.

— Дівчинка задихнулася блювотними масами, які спровокувала травма голови, — каже Лариса Білик із Білопільського відділу поліції.

Віталій і Валентина Білошенки з двома доньками 6-річною Тетяною та На­дією переїхали до села з сусідньої Капітанівки 2014 року. Оселилися в покинутій хаті. Умов для проживання дітей не було. Їх одразу забрали до інтернату без позбавлення батьківства. Пізніше в подружжя народився син. Його з пологового направили в Сумський дитячий будинок. Після смерті Надії з'ясувалося, що у них була ще одна — старша донька. Її вдочерили чужі люди.

— Віталік на слідчому експерименті розказував, що ударив Надю кулаком в лоб. Вона впала, — розповідає місцева жителька 61-річна Катерина Демченко. — Тоді мати підскочила й коліном придавила дитину. Другу ногу підіймала, щоб тиснути сильніше. Своєї провини у смерті дочки не визнають. Звинувачують одне одного.

Сім'я стояла на обліку в сільській раді через складні життєві обставини. Там переконують, що родину регулярно перевіряла соціальна працівниця.

— Валя навіть скаржилася на мене, що часто до них ходжу. Живу недалеко. Бувало, й по два рази на день навідувалася — відколи доньок із інтернату забрали, — говорить соцпрацівниця Вікторія Кравченко. — У хаті завжди було наварено їсти, прибрано. Синців на дітях не помічала. Вони не скаржилися. Рік тому Білошенкам подарував хату нетутешній чоловік. Бачив, що родина бідує. Пожалів. Будинок у нашому селі йому в спадок лишився. Сільська рада теж помагала, чим могла — меблями, посудом, шторами. Віталік із Валею старалися хазяйнувати. Завели кіз, птицю, город засадили. Бачили, що ніби за голову взялися. Тому й дозволили дітей взяти на літо. Питала, чому не повідомили одразу в поліцію чи мені, що доньці погано. Віталік сказав, що боявся пожиттєвого. Валя — що її залякав чоловік.

Віталія Білошенка на час слідства взяли під варту без права на заставу. Експертиза довела, що саме він завдав Надії смертельних ударів, які спричинили смерть. Його можуть ув'язнити на вісім років.

Зараз ви читаєте новину «4-річна Надія Білошенко померла після побоїв батька». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути