Ексклюзиви
вівторок, 28 листопада 2017 07:01

3-річну Дарину Михайсюту викрав батько

Автор: ФОТО з сімейного архіву Михайсют
  Валентина Михайсюта із села Вільховець Новоушицького району на Хмельниччині обнімає доньку Дарину. Дівчинку тиждень тому вивіз до Росії рідний батько. Сказав, хоче виховувати дитину сам
Валентина Михайсюта із села Вільховець Новоушицького району на Хмельниччині обнімає доньку Дарину. Дівчинку тиждень тому вивіз до Росії рідний батько. Сказав, хоче виховувати дитину сам

— Сказав, що повезе дитину на УЗД (ультразвукове дослідження. — ГПУ) у Кам'янець-Подільський. Але в нього була друга цель. Коли пересік границю і йому вже нічого не можна було зробить — подзвонив. Сказав не шукати їх і в поліцію не обращатися. Інакше зробить щось із собою і дитиною, — розповідає 60-річний Анатолій Михайсюта із села Вільховець Новоушицького району Хмельниччини.

Його колишній зять Тарас Михай­сюта, 43 роки, викрав онуку 3-річну Дарину 23 листопада. Виїхав із нею до російського селища Уренгой у Пурівському районі Ямало-Ненецького автономного округу.

— Заявив, що хоче сам виховувати дитину. Шість місяців її точно не побачимо, а дальше буде видно, — говорить Анатолій Іванович. — Донька зараз на заробітках у Чехії, місця собі не находить. Дозволу на вивіз дитини за кордон вона не давала. Видно, колишній зять підробив доручення в нотаріуса, щоб забрати Дашу.

31-річна Валентина Михайсюта і Тарас Швець познайомилися п'ять років тому. У шлюбі чоловік взяв прізвище дружини. У Росії мав родину й двоє дітей. Після розлучення приїхав у Вільховець до матері.

— Він таксував, так і познакомилися з дочкою, — продовжує Анатолій Михайсюта. — Коли вирішили поженитися, дочка вже була вагітна. Говорила нам, що закохалася. Відмовляти не стали. Хоча зять мені зразу не сподобався, душа до нього не лежала. Жлоб. Любив тільки себе. Дочку ображав. Копійки їй не давав. Руку міг підняти. Дашка від початку йому мішала. Дратувався, коли плакала. Памперса жодного разу не поміняв. Гидував їсти з дитиною з одної тарілки.

Рік тому Валентина подала на розлучення.

— Роботи в селі немає, дочка перебивається тимчасовими підробітками за кордоном, щоб підняти на ноги Дашку. Після розлучення дівчинка лишилася з матір'ю. Тарас міг бачитися з дитиною коли завгодно. Про те, що хоче її забрати, жодного разу не говорив. Скористався, що Валі нема. У них після розвода права на Дашу однакові. Тому без проблем виїхав, — додає Анатолій Іванович.

Дитину розшукують правоохоронці. Встановили: чоловік перетнув російський кордон у день зникнення. Чи була з ним дочка — поки невідомо.

Зараз ви читаєте новину «3-річну Дарину Михайсюту викрав батько». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути