вівторок, 24 вересня 2019 07:55

18 людей загинули у двох аваріях

21 вересня між селами Нова Долина і Прилиманське під Одесою автоцистерна протаранила маршрутку №52 Велика Долина — Одеса. У мікроавтобусі "Мерседес-Бенц" було 11 пасажирів і водій. Дев'ятеро загинули.

— Я ехал за цистерной. Могу точно сказать, что ни один из водителей не превышал скорость. Фура двигалась где-то 60 километров в час. Маршрутка, приблизительно, — также, — розповідає очевидець аварії 44-річний Віталій Загреба. — Їхати швидше можливості не було, дорога завантажена в обидва боки. Я ледь устиг загальмувати, аби не влетіти під фуру.

Серед загиблих — водій 35-річний Руслан Тагієв із Хмельниччини, 17-річний Марк Редькин із Великодолинського, 18-річна Христина Саустьян, 30-річна Юлія Чепурина, 45-річний Сергій Невечеря, Андрій Щербицький, 42 роки, подружжя 30-річна Ольга та 33-річний Петро Шпинь. Особу ще одного чоловіка поки що не встановили. На вигляд йому років 30–35.

— Одразу кинувся до маршрутки й остовпів — моторошна тиша. Ніхто не кликав на допомогу, не стогнав. Тільки телефони дзвонили. На землі попереду машини лежав чоловік непритомний. Вилетів через лобове, — продовжує Віталій. — Людей із салону боялися діставати, аби ще більше не скалічити. Чекали поліцейських і "швидку".

Троє пасажирів маршрутки вижили. Серед них — чоловіки 67 та 39 років. Ударом їх викинуло на дорогу. Зараз перебувають у реанімації обласної лікарні.

— У чоловіків важкі травми — переломи хребта, грудей, таза, — каже лікар відділення інтенсивної терапії Тетяна Сенчук.

Ще одна потерпіла — 30-річна Ольга Терешенок із Чорноморська. Її діставали з маршрутки через люк.

— Я допомагав витягувати жінку. Ніс полем до "швидкої", — згадує Загреба. — Була вся скалічена, страшно дивитися.

Жінку рятують в реанімації міської клінічної лікарні №11. Її прооперували.

Рідні та знайомі збирають гроші на лікування Ольги.

— У нее перелом челюсти, лопатки и голени, — каже однокласниця Світлана Нахаєва. — Був крововилив у черевну порожнину, видалили селезінку. Сильно постраждало обличчя. Але Оля в свідомості. Розмовляти не може, проте написала кілька слів на папірці рідним.

Автоцистерна, яка врізалася в маршрутку, належить приватній компанії із Кропивницького. Її водій 48-річний Олександр Орловський зараз лежить у травматологічному відділенні обласної лікарні під охороною. Слідчі вважають його винуватцем.

— Зібрали достатньо доказів, — говорить Любов Гордєєва з поліції Одещини. — Водієві вантажівки надали необхідну медичну допомогу. І затримали в день аварії.

— Машина в технически исправном состоянии. Комплексный техосмотр прошла в августе, — каже Володимир Антонов. Він — власник компанії, якій належить автоцистерна. — Водій — із великим досвідом. Боюсь, щоб із нього не зробили цапа-відбувайла. Сподіваюсь на об'єктивне розслідування.

23 вересня на Одещині оголосили днем жалоби. Винуватцеві аварії загрожує до 10 років в'язниці.

Це не перша аварія на цьому відрізку дороги.

Цьогоріч 29 січня поблизу села Нова Долина в аварії загинули двоє працівників поліції Одеської області: старший лейтенант поліції 22-річний Олег Лисюк і рядова поліції Лариса Крамаренко, 24 роки. Їхали в робочих справах маршруткою Кароліно-Бугаз — Одеса. У неї врізалася фура "Вольво", протаранивши ще один легковик. Водія вантажівки затримали.

22 вересня близько 22:30 поблизу села Великий Молодьків Новоград-Волинського району Житомирщини вантажівка ДАФ з автоцистерною протаранила екскурсійний автобус Житомир — Яремче. Дев'ятеро людей загинули.

З них шестеро — робітники "Трамвайно-тролейбусного управління": Валентина Гоша, Олена Кузьменко, Антоніна Ковальчук, Олег Копюк, Геля Ніколайчук, Марія Петриченко. Троє родичів робітників — Інна Гаврилюк, Олена Канцідайло та Олена Сарнавська. Ще десятеро скалічилися.

— У салоні було 49 пасажирів і двоє водіїв. Люди поверталися після екскурсії в Яремчі до Житомира. Дорогою автобус зупинився, водії міняли колесо. Частина пасажирів вийшли на вулицю, стояли на узбіччі, — говорить Алла Ващенко з поліції Житомирської області. — У цей час в автобус влетіла вантажівка, що їхала в бік столиці. За кермом був 55-річний чоловік. Особи загиблих установлюємо. Дітей серед них немає.

"Ударом авто розірвало навпіл"

21 вересня на перехресті дороги Бориспіль — Запоріжжя — Маріуполь в Оріхівському районі Запорізької області зіткнулися МАН і легковик "ЗАЗ-Део". Вантажівка спалахнула, її водія затримали.

Загинули 35-річний водій легковика та його пасажири — 47-річна жінка та 2-річний хлопчик. 19-річна дівчина скалічилася.

У ніч на 22 вересня поблизу села Новосілка Деражнянського району на Хмельниччині водій "Форд Мондео" з'їхав у кювет, врізався в електроопору та перекинувся. Загинули четверо його пасажирів. Попередньо, водій сів за кермо п'яним.

У Чернівцях четверо підлітків загинули в ДТП опівночі 23 вересня. Один із них узяв дідів "Фольксваґен пасат" і поїхав із друзями кататися. Під час спуску з пагорба не впорався з керуванням і врізався в дерево. Ударом авто розірвало навпіл. Вижила лише дівчина, яка сиділа на передньому пасажирському сидінні.

Зараз ви читаєте новину «18 людей загинули у двох аваріях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути