Ексклюзиви
пʼятниця, 27 жовтня 2017 07:50

17-річну Олену Жураховську вбили за 500 гривень

Автор: www.tsn.ua
  Олену Жураховську з райцентру Малин на Житомир­щині побили п’ятеро знайомих. На восьмий день вона померла у лікарні, не приходячи до тями
Олену Жураховську з райцентру Малин на Житомир­щині побили п’ятеро знайомих. На восьмий день вона померла у лікарні, не приходячи до тями

— Дівчата прийшли до хати бити ­Альону. Вимагали 500 гривень, які вона начебто вкрала. Тягали за коси, били руками і ногами. Потім потягли на закинуту залізничну нафтобазу начебто пити мирову. І знову били, — розповідає жителька райцентру Малин на ­Житомирщині. Просить не вказувати імені.

24 жовтня у районній лікарні померла 17-річна Олена Жураховська. 17 жовтня її побили п'ятеро знайомих — троє жінок та двоє чоловіків. Усім — від 20 до 22 років. Били на очах батьків, сусідів та перехожих. Поліцію ніхто не викликав.

— Альону добивали цеглиною. Вона втрачала свідомість, її відливали водою із болота. Там і залишили.

Зранку 18 жовтня Олену знайшла жінка, яка йшла до вокзалу. Дівчина лежала під деревом непритомна, була накрита чорною курткою.

— Олену Жураховську привезли до нас у вкрай тяжкому стані, в агонії. Мала черепно-мозкову травму, переохолодження, без свідомості, тиску не було. Її терміново прооперували, — каже Руслан Єщенко із реанімаційного відділення Малинської райлікарні.

Олена жила з матір'ю Надією Жураховською та вітчимом Сергієм Максименком. Вони були свідками бійки.

— Казали, що й нам перепаде, як рипнемся, — говорить Сергій Максименко. — Витягли Альонку в двор, кидали нею. Кричали про якісь гроші. Хотя вони разом їх і прогуляли.

Надія Жураховська та Сергій Максименко перебиваються разовими заробітками.

— Вони нічого не зробили, щоб захистити дочку, — каже Алла Ващенко з обласної поліції. — Матір дівчини притягували до відповідальності за розпивання алкоголю у громадських місцях та неналежне виконання батьківських обов'язків. Олену виховували у школі-інтернаті. Дівчина змінила кілька таких закладів. Останні три роки не відвідувала навчання, не має атестату за дев'ятий клас.

Олену били її знайомі з Малина. П'ятий учасник прийшов, коли дівчина лежала непритомна. Перевірив, чи жива. Не покликав нікого на допомогу.

Місцеві жителі розповідають, що всі п'ятеро часто вчиняють бійки. Ініціатором називають сусідку Олени 21-річну Любов Оліфіренко. Має 2-річну дитину. Стверджує, що Олена вкрала гроші в її родича. Оліфіренко арештували.

— Люба завжди була задириста. Влаштовувала розборки з тими, хто їй не нравився. Не змінилась, навіть коли народила дитину, — каже 21-річний Назар Чепрасов, знайомий Любові.

Бійку розслідують за трьома статями: умисне нанесення тілесних ушкоджень, залишення в небезпеці та ненадання допомоги. Учасникам загрожує до 10 років в'язниці.

— Про борг у 500 гривень каже тільки одна підозрювана. Ми з'ясовуємо, чи він був, — говорить Михайло Старовойт із Малинського відділення поліції.

Зараз ви читаєте новину «17-річну Олену Жураховську вбили за 500 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути