Ексклюзиви
четвер, 05 березня 2020 07:35

16-річний Дмитро Степарук зник дорогою додому

Автор: ZT.NPU.GOV.UA
  Дмитро Степарук із села Теренці Хорошівського району на Житомир­щині — старший серед трьох дітей у родині. Вчився у ліцеї. З вечора 21 лютого від нього немає звісток
Дмитро Степарук із села Теренці Хорошівського району на Житомир­щині — старший серед трьох дітей у родині. Вчився у ліцеї. З вечора 21 лютого від нього немає звісток

На Житомирщині розшукують 16-річного Дмитра Степарука із села Теренці Хорошівського району. Він — учень 10 класу ліцею. 21 лютого був на заняттях у райцентрі, ввечері зустрівся з друзями. О 21.30 люди бачили, як він іде пішки додому. Трасою до села — близько 3 км. Після цього зник.

Дмитра щодня шукають близько двохсот людей: поліцейські, нацгвардійці, кінологи, лісники, рятувальники, волонтери. Перевіряють ліси, поля, водойми та занедбані будинки.

— Хлопець зник у лісовій місцевості. Це смуга із великою кількістю шахт і затоплених кар'єрів. Тому доводиться відпрацьовувати кожен квадрат. Є дуже багато боліт і поваленого чагарника. Нам допомагають рятувальники, — каже Артем Лисогор з обласної поліції.

Дмитро — старший серед трьох дітей 40-річної Тетяни Степарук. Батько хлопця помер. Жінка сама виховує ще 12-річну Вікторію та 3-річного Микиту від інших стосунків.

— Звичайна сільська родина. Тетяна раніше працювала у психоневрологічному диспансері. Зараз у декреті, — розповідає Зоя Анатоліївна, діловод Дашинської сільської ради, куди входять Теренці. — Бідова родина, живуть на виплати та допомогу. Тетяна за дітьми дивиться. В хаті завжди є продукти, прибрано. Дмитрик хороший хлопець. Сусіди про нього гарно відгукуються. Кажуть, роботящий. Помагає, що попросять.

У ліцеї кажуть, Дмитро товариський. Але мав проблеми з відвідуванням — часом без поважної причини пропускав заняття.

Тетяна Степарук востаннє говорила із сином після занять у день зникнення. Переконана — він не міг нікуди поїхати, бо не мав при собі ні грошей, ні документів. Із дому хлопець ніколи не втікав, конфліктів у родині не було.

— О 14.26 він подзвонив мені із другого номера, взяв у друзів. Казав, що приїде на шкільному автобусі, буде пізніше, — говорить Тетяна. — Коли не з'явився, кинулася його шукати. Узнала, що додому він пішов пішки. Дуже надіялася, що з'явиться. Бо раніше ніколи не зникав. Місця собі не знаходжу. Не знаю, що думати. Може, кудись завезли, може, машина збила і так сліди замели.

Усі ці версії відпрацьовує поліція. Припускають, що хлопець міг скоротити шлях додому через ліс і заблукав, не виключають і нещасний випадок.

— Є щонайменше п'ять версій. Усі не озвучуємо, бо йдеться про дитину, — каже Алла Ващенко з обласної поліції. — Зараз поліцейські з усіма небайдужими повторно прочісують місце зникнення хлопця в радіусі кількох десятків кілометрів, аби знайти хоч якісь зачіпки.

Дмитро середнього зросту, має темне волосся, на правій щоці — родиму пляму. Був одягнений у чорний спортивний костюм, сіру куртку, чорні кросівки.

Зараз ви читаєте новину «16-річний Дмитро Степарук зник дорогою додому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути