пʼятниця, 21 вересня 2012 05:00

114 квартир належать Євгену Голубєву

14 вересня з трикімнатної квартири на вул. Щетініна в Донецьку виписали родину Грузденків: 58-річного Володимира з дружиною 44-річною Наталією і 16-річних доньок-близнючок Анастасію та Юлію. 7 серпня Апеляційний суд міста вирішив, що помешкання належить Євгену Головку.

— Квартиру видурили, — зітхає Володимир Грузденко. Він працює тренером східних єдиноборств. — Це все почалося 2001 року. Мені треба було позичити 4 тисячі доларів. Просив у знайомих. Так познайомився з Євгеном Голубєвим. Він погодився, якщо підпишемо договір позики, де заставою буде квартира. Поїхали до нотаріуса, я привів батьків, бо вони були власниками. Прочитали чернетку договору позики, а на підпис нотаріус підсунула договір купівлі-продажу. Я спочатку не помітив. Щомісяця повертав Голубєву 200 доларів, усе виплатив. А потім нам стали приходити платіжки на ім'я Євгена Головка. Виявляється, Голубєв перепродав йому нашу квартиру. Я пішов до Голубєва: "Що це таке?". Після того на мене напали, проломили череп трубою. Місяць був на межі життя і смерті.

Володимир Валентинович показує шрами на голові, що залишилися після нападу 2006-го.

— Хірург дивувався, що я живий зостався, — каже. — 14 швів на голову наклали.

Володимир Грузденко з'ясував, що квартиру видурили не тільки в нього. Зараз 62-річний Євген Голубєв претендує на однокімнатку Вікторії Суровцевої на вул. Рози Люксембург. Стосовно помешкання тривають суди.

— У меня забрали квартиру в 2006-м, — згадує 71-річна Вікторія Суровцева. Зараз вона живе у друзів. — Якось восени зустрілася зі знайомим Сергієм Кондрашовим. До пенсії я працювала в обласному управлінні агропромислового господарства, він був фарцовщиком, таскав на продаж чоботи. Кажу йому, що живу сама, набридли злидні, хочу мати бізнес. Він пообіцяв звести з людьми, які поможуть. 1 листопада 2006-го зайшов із банкою кави. Не допила я й чашки, як опинилась у ейфорії. Сміялась, як дурна, щось верзла незрозуміле. Такою мене повели до нотаріуса. Я й не бачила, що підписала. Там уперше зустріла Голубєва. Він витягнув зі своєї кишені паспорт. Я сміялася, бо і в мене паспорт СССР. Виявилось, то мій і був. Три дні після того нудило, голова крутилась. Коли прийшла до тями — прочитала те, що підписала. Там сказано, що Голубєв дав мені 225 тисяч гривень під заставу моєї квартири.

Вікторія Анатоліївна показує банку з-під кави, подаровану знайомим. На її дні — сірий порошок. Жінка сподівається, що міліція забере його для експертизи. Витягає договір, який начебто уклала з Голубєвим. Там — численні помилки. Написано, що Суровцева — громадянка Росії, неправильно вказані ідентифікаційний номер, район, у якому знаходиться квартира, підроблений підпис.

— У суді Голубєв представляється безробітним, — продовжує Вікторія Анатоліївна. — Через знайомих у міліції я неофіційно дістала на нього статистичну картку. Там написано, що він раніше сидів за шахрайство і підробку документів. Зараз на ньому числяться 114 квартир. Незнайомі люди чогось раптом дарували йому своє житло, заповідали або віддавали за борги.

Вікторія Суровцева з Володимиром Грузденком ходили на прийом до прокурора Донецька.

— Він сказав нам, що колишніх власників тих квартир ми не знайдемо. Мовляв, його підлеглі теж їх шукали — й у психлікарнях, і на кладовищах, та все марно. Після того я все зрозуміла. Мене саму тричі хотіли вбити. Один раз хтось дерся серед ночі у квартиру, другий — зламали замки, третій — ледь не задавили машиною.

Суровцеву і Грузденка захищає адвокат Юрій Михайленко, 45 років.

— Я нашел еще одну жертву — пенсионера МВД, — говорить Юрій Миколайович. — У нього теж забрали квартиру, але повернули завдяки давнім зв'язкам. Я вважаю, що ці люди працюють під прикриттям силових структур. Інакше як пояснити те, що настріляли 114 квартир і нікого не покарали? Щоб розібратись у цьому — треба порушити кримінальну справу. Однак злочину ніхто не вбачає. Замкнуте коло.

Зараз ви читаєте новину «114 квартир належать Євгену Голубєву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути