середа, 19 грудня 2012 07:15

"Жінка притиснула дитину до грудей і стрибнула"

— Они два года назад купили здесь квартиру. Очень хорошая семья. Девочки — красавицы, за ними все парни во дворе упадали. Люба замужем. Кристина и Саша — ходили в детскую модельную школу, — розказує харків'янка Ірина Білокурова, 54 роки.

У неділю в 16-поверховому будинку на просп. Московському 248г в Харкові вибухнув балон. У квартирі №38 на десятому поверсі, де це сталося, мешкали чотири жінки. Мати й три доньки — 21-річна Любов Шеховцова, 13-річна Христина Сургай і 7-річна Олександра Сургай. У старшої був син — 11-місячний Клим, чоловік жив окремо. Живою залишилася лише Христина. У неї тяжкі опіки — 70% тіла.

Сергій Канішев, 28 років, бачив, як після вибуху на балкон вибігла Любов із маленьким Климом.

— Я підняв голову, на балконі десятого поверху стояла жінка з немовлям, — Сергій говорить російською. — Позаду неї все горіло. І на ній теж горів одяг. Вона притиснула дитину до грудей і стрибнула. Ми з другом Русланом думали впіймати. Ну, нехай поламали б руки, нехай би покалічилися, та вони б жили. Але ми не змогли. Вони впали трохи далі. Коли ми підбігли, жінка і хлопчик були мертві. Розбилися.

За Любов'ю Шеховцовою стрибнули сестра Олександра та їхня мати.

— Мы их все хорошо знали, — витирає сльози сусідка Ірина Котова, 45 років. — Жінка розбилася насмерть. А Саша, коли до неї підбігли, була ще жива, ворушила руками й казала: "Я вмираю".

Дорогою до лікарні Олександра померла.

— Батько з ними не жив, — додає сусідка Ірина Філімонова, 43 роки. — Та вони спілкувалися. У той день всі бачили, як вони із зятем тягли великий газовий балон до під'їзду. Казали, завтра відвезуть на дачу, там думали гуляти Новий рік.

У понеділок Володимира Сургая, який приніс газовий балон, арештували.

Більшість мешканців будинку розійшлися по родичах. 12 людей тимчасово поселили в готель "Турист".

— Я видела, как в первые минуты бегали пацаны-мародеры и собирали под балконами деньги, вещи. Я их сдала милиционерам, — каже Альона Соколінська.

— Плачемо щодня, як дивимося на свої вікна, — говорить 29-річна Ірина Зубова. — Усе, що вище десятого поверху, — суцільна діра. А всі квартири до п'ятого поверху залили водою, коли гасили. Вони вкрилися кригою. Нас запустили забрати найцінніше. Що з нами буде тепер?!

У четвер будівельники мають сказати, як відновлювати будинок.

— Зовнішня панельна стіна вигнулася назовні й тріснула. Всередині попадали перегородки. Відновити дім буде дуже складно, — каже директор підприємства "Харківстальконструкція" Сергій Євель.

Зараз ви читаєте новину « "Жінка притиснула дитину до грудей і стрибнула"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

81

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути