понеділок, 07 травня 2018 00:35

За літо збирають два врожаї броколі

— Сусідка по дачі третій рік збирає великий урожай броколі. Це — дієтичний продукт, корисний. Саджу і я, — розповідає 29-річна Юлія Баганець з Чернігова.

— За літо можна отримати два врожаї. Вирощують із розсади чи насіння. У березні його висівають у закритий ґрунт. Розсаду висаджують наприкінці квітня — на початку травня. Суцвіття броколі ­дозрівають у червні. Тоді ж можна посіяти на грядку, для отримання другого врожаю.

Догляд за рослиною нескладний. Такий, як за звичайною білокачанної капустою. Росте на будь-якому ґрунті. Та краще — на глинистих.

— Оптимальна для броколі температура — від 15 до 25 градусів тепла. Але рослина може витримати й до 7 градусів морозу. Є відмінний сорт — Калабрезі. Він має товстий качан із круглою головкою. Буває зеленого, білого чи фіолетового кольору. Суцвіття цього сорту прилягають близько один до одного. Спробуйте виростити — не пошкодуєте, — каже Юлія Романівна.

Зараз ви читаєте новину «За літо збирають два врожаї броколі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути