— Сусідка по дачі третій рік збирає великий урожай броколі. Це — дієтичний продукт, корисний. Саджу і я, — розповідає 29-річна Юлія Баганець з Чернігова.
— За літо можна отримати два врожаї. Вирощують із розсади чи насіння. У березні його висівають у закритий ґрунт. Розсаду висаджують наприкінці квітня — на початку травня. Суцвіття броколі дозрівають у червні. Тоді ж можна посіяти на грядку, для отримання другого врожаю.
Догляд за рослиною нескладний. Такий, як за звичайною білокачанної капустою. Росте на будь-якому ґрунті. Та краще — на глинистих.
— Оптимальна для броколі температура — від 15 до 25 градусів тепла. Але рослина може витримати й до 7 градусів морозу. Є відмінний сорт — Калабрезі. Він має товстий качан із круглою головкою. Буває зеленого, білого чи фіолетового кольору. Суцвіття цього сорту прилягають близько один до одного. Спробуйте виростити — не пошкодуєте, — каже Юлія Романівна.
Коментарі