Ексклюзиви
четвер, 06 березня 2008 18:17

Усі цибулини сорту "Морада де ампоста" виростають однакові

Французька фірма "Тезьє" продає насіння городини, пристосоване до кліматичних умов різних регіонів України. У Львові їхню продукцію можна купити у представництві компанії або у магазині "Дім.Сад.Город" на вул. Куліша, 34.

— У Західній Україні найпопулярніше насіння для так званого борщового набору, — розповідає Роман Твардовський, 47 років, представник "Тезьє". — Це морква, капуста, червоний буряк, цибуля та зелень.

Ранню капусту "Меджик" можна зібрати вже у середині квітня, якщо висіяти у теплиці або під агроволокном. Вона витримує різкі перепади температури та брак вологи. Капустина виростає вагою 1,5 кг.

— Цього року ми висіяли насіння "Меджика" 28 січня, — каже 58-річний Василь Рябий із села Шебутинці Сокирянського району Чернівецької області. — Плануємо, що 1 квітня розсада буде готова. Хочу попробувати висадити її під агроволокно. Торік у відкритий ґрунт капусту пізніше пересаджували. Вона гарно вродила.

Популярний серед городників і пізній сорт "Скіф" із качанами по 3,5–4 кг. Капуста може довго лишатися на ділянці, не псується і не тріскається. 20 насінин коштують 1,74 грн. Твардовський додає, що торік його знайомі городники збирали з однієї сотки до 800 кг цього сорту.

— Новинкою цьогорічного сезону став гібрид червоної капусти, — говорить Роман Григорович. — У нього ще немає назви, лише порядковий номер "В 66,19". Капуста годиться для салатів. Свіжа зберігатиметься більш ніж дев"ять місяців.

Чемпіоном продажів серед насіння моркви кілька років поспіль залишається сорт "Суперскарла". Плоди у неї циліндричної форми завдовжки 20–22 см. Морква яскраво-помаранчевого кольору, соковита та смачна. Цей сорт довго лежатиме у погребі.

— Цибуля "Морада де ампоста" славиться тим, що усі цибулини виростають однакового, середнього розміру вагою по 140–160 грамів, — розказує Твардовський. — А буряк "Лоретт" — однорідним темно-бордовим кольором, він не має світліших кілець. Хоча на семінарі нам пояснювали, що кільця у буряках утворюються, коли різко змінюється погода. Наприклад, похолоднішало чи довго нема дощу — буряк росте повільніше. Потім умови покращилися, і він знову пішов у ріст. Це відбивається на коренеплоді.

Зі спецій найпопулярніші кріп і петрушка. Кріп сорту "Анет" росте кущами. Він годиться для свіжого використання і для сушки.

— Полюбилася українцям і кучерява петрушка "Каліто", — зауважує представник компанії. — Я лише таку на дачі сію. Як заходиш на грядку з зеленню, то там такий запах стоїть, як на кухні. Зелень швидко відновлюється після того, як зріжеш.

Зараз ви читаєте новину «Усі цибулини сорту "Морада де ампоста" виростають однакові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути