Ексклюзиви
четвер, 05 липня 2007 17:42

Томати треба поливати двічі на тиждень

"Влітку головне — правильно і вчасно полити грядки, — вважає киянка Марія Рохаровська, 49 років. Жінка має 10 соток городу за Броварами під Києвом. — Однак цього року й жарище, й зливи. Тому з поливаннями треба не переборщити".

Марія перевіряє ґрунт так: вириває на городі лунку завглибшки 20–25 см. Якщо там земля волога, поливати не обов"язково. А суха — потрібен негайний полив.

— Після дощу городники ковирнуть вологий верхній шар на грядці й уважають, що поливати вже не треба. Але капуста, перець, морква та петрушка мають довге коріння і мокрий вершечок їх не врятує, — ділиться Марія Рохаровська.

Овочі вона поливає рідко, але ретельно. Якщо земля дуже суха, спочатку збризкує водою, а тоді поливає повноцінно. Ллє порціями, щоб не залишалося калюж.

— Більше всього під корінь пою капусту, редис, перець та помідори. Томати треба поливати щонайменше двічі на тиждень. Бо плоди потріскаються й будуть несмачними, — каже Марія.

Через брак вологи дуже страждають огірки. У сухій землі вони скидають цвіт та зав"язь. А цибуля, горох та квасоля стійко переносять засуху.

Жінка радить поливати город уранці або коли почне заходити сонце. Однак увечері багато води лити не треба. У холодну ніч вологість може зашкодити рослинам.

Зараз ви читаєте новину «Томати треба поливати двічі на тиждень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути