четвер, 02 грудня 2021 05:40

Різдвяник місяць готують до цвітіння

Різдвяник місяць готують до цвітіння

— Різдвяник не зацвіте, якщо його не змусити, — каже Ольга Марків, 46 років, із Івано-Франківська. — Десь за місяць до зимових свят саджу його в горщик, удвічі менший, ніж довжина корінця. Там йому ­тісно. Рослина відчуває себе в безпеці й сили витрачає на формування квіток.

Ставить у кімнаті з температурою +15°C. Поливає раз на два тижні. Перед Різдвом переносить у тепліше місце й обприскує через день. Рослина квітне два місяці, а потім починається активний ріст. У цей час потребує добрив. Підходять ті, що й для кактусів.

— На відміну від решти кімнатних рослин, ця боїться сонця. Воно особливо небезпечне взимку, бо відбивається від снігу. Тому на вікно скотчем кріплю дірявий листок паперу. Світло виходить розсіяне, ніби через жалюзі.

Пересаджує різдвяник раз на чотири роки в березні. Кладе на дно горщика дрібні камінці. Змішує землю з піском і жменею вугілля, щоб не заводилися грибки. Ставить у кімнаті без протягів. Інакше рослина в'янутиме.

Зараз ви читаєте новину «Різдвяник місяць готують до цвітіння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути