Ексклюзиви
понеділок, 26 березня 2012 06:30

Покриття для теплиць витримує град

Автор: фото з сайта www.ibud.ua
  Полікарбонат у 16 разів легший за скло. Тому металеві опірні конструкції для вкритих ним теплиць обходяться дешевше
Полікарбонат у 16 разів легший за скло. Тому металеві опірні конструкції для вкритих ним теплиць обходяться дешевше

Для накриття теплиць спеціалісти радять використовувати стільниковий полікарбонат. Така покрівля стійка до граду, витримує значні вітрові та снігові навантаження. Полікарбонат у 200 разів міцніший за скло й увосьмеро — за акриловий пластик. Водночас у 16 разів легший від скла, вшестеро — від такого ж завтовшки акрила. Це суттєво зменшує витрати на метал під час будівництва опорних конструкцій.

— Важливо пам'ятати, що у легкості полікарбонату також є норма, — каже директор компанії "ТеплоДарець" 52-річний Олексій Дудич. — Деякі виробники вдаються до зниження собівартості продукту за рахунок випуску полегшеного матеріалу. У такого полікарбонату ребра жорсткості та стінки тонші, ніж у стандартного. Економ-варіант і служить менше, і носійну здатність також має нижчу. Квадратний метр стільникового полікарбонату завтовшки 4 міліметри повинен важити не менше ніж 800 грамів.

Матеріал пропускає 86% світла та добре розсіює його.

— Нас часто запитують, як реагує полікарбонат на сонячне випромінювання. При виробництві ззовні наносимо шар ультрафіолетового стабілізатора. Він поглинає сонячне проміння і забезпечує сталість механічних та оптичних властивостей протягом періоду експлуатації. Це може бути від року, якщо купити дешевий китайський матеріал. Або до 15 років — якщо брати перевірений ізраїльський, німецький чи італійський.

Полікарбонат легко різати будівельним ножем із висувним лезом. При викроюванні торців теплиці, фрамуг чи дверей це також полегшує монтаж покрівлі, який роблять звичайними столярними інструментами. Листи гнуться холодними, що робить їх незамінними при спорудженні як присадибних, так і фермерських чи промислових теплиць.

Замовити "Западенську теплицю" можна за телефонами: 0(50) 37 80 907,

0(97) 77 26 999, (0332) 295 095

або на сайті www.TeploDarets.com.ua

Гарних врожаїв!

Парники-конструктори оснащені автономним поливом

— Уже сьогодні можна спостерігати, як присадибні теплиці перетворюються на повнофункціональні автоматизовані міні-комплекси. Тепличники поволі переходять на принцип "посадив і відпочивай", де кінцева мета — щоб господар був зайнятий лише посадкою та збиранням врожаю. Все решта виконує автоматика, — говорить директор Компанії "ТеплоДарець" Олексій ДУДИЧ. — Наша компанія розробляє та втілює власні технічні розробки. Ми обладнуємо присадибні теплиці системами:

— енергоощадного інфрачервоного опалення;

— автономного підігріву ґрунту і стелажів;

— доосвічування світлодіодними фітолампами;

— засобами автономного крапельного поливу;

— автоматичного підживлення рослин вуглекислим газом.

Ми забезпечуємо пересічного українського тепличника технологіями, що доступні його закордонним колегам, тільки зі значно меншими витратами.

Під торговою маркою "Западенські теплиці" ми виготовляємо міцні присадибні теплиці-конструктори завширшки 3 та 4 метри, що розраховані на самостійний монтаж. На сьогодні у сегменті присадибних аркових теплиць ми утримуємо найнижчі в Україні ціни, при цьому використовуємо профільну трубу з якісним заводським цинкуванням. Вкрита полікарбонатом така теплиця дає змогу вирощувати улюблені культури цілий рік.

 

Зараз ви читаєте новину «Покриття для теплиць витримує град». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути