понеділок, 29 червня 2020 07:35

Мурах із городу виганяють крохмалем

Автор: FERMER.BLOG
  Розчин червоного перцю змішують з рідким милом і настоюють чотири години. Городину обприскуюють надвечір
Розчин червоного перцю змішують з рідким милом і настоюють чотири години. Городину обприскуюють надвечір

— Капуста не встигла прижитися, як її зрешетили шкідники. Спочатку виглядали, наче біла мошка. Відганяла щовечора, коли поливала. Потім проблема переросла в нашестя. Білокрилки роїлися купами й відкладали яйця. Личинки точили рослини. Вони від спеки й так стояли чахлі, а тепер і подавно. Мусила пів ділянки пересадити, — розповідає Тетяна Мисечко, 36 років, із села Кантівка Старокостянтинівського району Хмельницької області.

Від метеликів капусту обприскала відваром чистотілу. Нарізала його пів відра на 10 л. Залила водою й настояла добу. Проварила 30 хв., процідила й розвела 20 л води. За тиждень обробку повторила.

— Городині також шкодить попелиця, — каже Наталія Савенко, 51 рік, із міста Бахмут Донецької області. — На дачу часто їжджу, але пропустила появу цих шкідників. Найбільше люблять верхівки кущів, бо їх легко проколоти хоботком. Висмоктують із розсади сік. Листя скручується й відмирає. Попелицю знищила розчином меленого червоного перцю.

Залила 25 г червоного перцю 500 мл кип'яченої води. Для кращого прилипання додала рідкого мила й настояла 4 год. Розвела настій 5 л води і обприскала надвечір.

— Це діє і на слимаків, яких побільшало від дощів, — продовжує. — Вони під'їдають коріння овочів. Коли й після перцю сидять на городі, треба в тих місцях вкопати миски з пивом. Слимаки сповзаються туди, і їх легко виловити. Бо вдень ховаються у верхньому шарі ґрунту, навіть на глибині до метра.

Мурахи теж шкодять городині. Речовини й рослини із сильним запахом змушують їх переселитися. Не терплять настою полину. Його гілки треба залити окропом або настояти у воді два дні. Розчином заливати мурашники, розворушивши їх. Також слід посипати крохмалем навколо мурашиного гнізда.

— Кротів відганяла консервними банками. Нанизала їх на встромлену в землю металеву палицю. Мали брязкотом витурити шкідників, але вони лише ненадовго переселилися до сусідки. Тоді розклала по норах голови риби й тухлі яйця. Допомогло, — говорить Наталія Савенко.

Зараз ви читаєте новину «Мурах із городу виганяють крохмалем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути