пʼятниця, 15 жовтня 2010 03:34

Капусту зберігають під стелею

— Ніколи не продаю врожай одразу, — каже Василь Бондарук, 62 роки, із міста Сміла Черкаської області. — Під кінець зими городина найдорожча. Щоб картопля добре збереглася, її треба закладать у ящики, по два-три відра. Ящики ставлю на цеглу.

Фермер Олег Борисенко із села Селище на Вінниччині для зберігання картоплі радить підлогу погреба всипати сухим просіяним піском, а стіни побілити.

Надія Лук'янчук із райцентру Кам'янка на Черкащині капусту зберігає в поліетиленових кульках. Підвішує їх в погребі до стелі. Без доступу кисню овоч не гниє.

Капусту треба збирати в суху погоду, серед дня, коли немає роси, радить Лариса Малярчук, 41 рік, із села Могилівка на Вінниччині.

— Обмочую її у слабий розчин свіжогашеного вапна. Склянку сухого вапна на відро холодної води. Даю постояти 40 хвилин. Кожну головку вмочаю в розчин і швидко витягаю. Капустини підв'язую в погребі за корюшок під потолком. Можна також обгортати цупким папером, фольгою і зберігати на поличках.

Зараз ви читаєте новину «Капусту зберігають під стелею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути