— Ніколи не продаю врожай одразу, — каже Василь Бондарук, 62 роки, із міста Сміла Черкаської області. — Під кінець зими городина найдорожча. Щоб картопля добре збереглася, її треба закладать у ящики, по два-три відра. Ящики ставлю на цеглу.
Фермер Олег Борисенко із села Селище на Вінниччині для зберігання картоплі радить підлогу погреба всипати сухим просіяним піском, а стіни побілити.
Надія Лук'янчук із райцентру Кам'янка на Черкащині капусту зберігає в поліетиленових кульках. Підвішує їх в погребі до стелі. Без доступу кисню овоч не гниє.
Капусту треба збирати в суху погоду, серед дня, коли немає роси, радить Лариса Малярчук, 41 рік, із села Могилівка на Вінниччині.
— Обмочую її у слабий розчин свіжогашеного вапна. Склянку сухого вапна на відро холодної води. Даю постояти 40 хвилин. Кожну головку вмочаю в розчин і швидко витягаю. Капустини підв'язую в погребі за корюшок під потолком. Можна також обгортати цупким папером, фольгою і зберігати на поличках.
Коментарі