вівторок, 19 березня 2019 05:30

Фермерів запрошують у березні на Агропорт до Львова

21–22 березня 2019 року на території аеропорту "Львів" ім. Данила Галицького відбудеться 10-й ювілейний Міжнародний форум із підтримки фермерства "Агропорт Захід Львів 2019".

Це один з найбільших заходів аграрної галузі в Східній Європі. З 2018-го Міжнародний форум з розвитку фермерства Агропорт проходить у трьох містах. Місцем проведення є термінали, виставкові площі й аеродромні перони аеропортів Львова, Херсона й Харкова.

До участі в заході запросили фермерів і аграріїв Львівської, Волинської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької, Івано-Франківської, Закарпатської, Чернівецької областей.

Форум орієнтований на дрібних і середніх фермерів. Серед головних тем — тваринництво, рослинництво, вирощування органічної продукції і ягід, овочівництво, садівництво, рибне господарство. А також — диджиталізація, тобто комп'ютеризація сільського господарства.

— У перший день Форуму говоритимемо про кластерний рух в аграрному секторі України. Подискутуємо про інноваційні рішення для органічного агробізнесу, — повідомляють організатори. — З 11:00 у залі №2 йтиметься про переробку відходів сільського господарства й інвестиції для аграрного екологічного бізнесу. Відбудуться семінари з проблем якісної питної та технологічної води. Останнім у дискусійній панелі цього дня буде семінар про альтернативну енергетику. Йтиметься про теплові насоси, сонячні колектори, вітрогенератори, електростанції.

Завершиться перший день Форуму нагородженням лідерів аграрної галузі Львівщини.

У рамках другого дня відбудеться національна зустріч локальних фермерів і рестораторів. Обговорюватимуть співпрацю. Також готуються кулінарні майстер-класи з використання локальних продуктів.

22 березня пройде стартова конференція року "Трамплін для стрибка в горіховий бізнес. Основні драйвери розвитку та перспективи горіхового бізнесу в Україні і в світі".

Розкажуть також про розведення равликів, виноградарство та кролівництво.

Протягом двох днів експозиція виставки буде розташована на двох поверхах термінала аеропорту та на привокзальній площі. Загальна площа — понад 15 000 кв. м. Очікується більш як 7000 відвідувачів.

Форум відбуватиметься за підтримки Міністерства аграрної політики України та Львівської обласної державної адміністрації. Організаторами виступають Департамент агропромислового розвитку Львівської ОДА та Aviabrand LLC.

Тел. для довідок: 0(50) 403 88 44.

Зареєструватися на сайті: http://2019.agroport.ua/lviv/.

Зараз ви читаєте новину «Фермерів запрошують у березні на Агропорт до Львова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути