Ексклюзиви
понеділок, 22 січня 2018 05:15

Цукрова кукурудза стане найбільш прибутковою культурою 2018 року

— Торік вирішив зробити акцент на солодкій кукурудзі. Культура недовго на ринку України і вже здобула по­пулярність серед споживачів. Важливо вибрати посівний матеріал, але не знав, яку селекцію сіяти — вітчизняну чи зарубіжну. Українська приємніша по ціні, зарубіжна — краще перевірена, — каже фермер із Рівного 40-річний В'ячеслав Кисильчук.

Перед тим читав на різних форумах, із колегами поспілкувався і дізнався про українського виробника — фірму "Мнагор". Гарні відгуки були, тому й вирішив замовити насіння саме від них. На форумі так і писали: "Як солодке вино краще брати кагор, а солодку кукурудзу — Мнагор". Коли подзвонив на фірму, менеджер доступно і зрозуміло надав консультацію від провідних селекціонерів.

Спеціалісти порадили чоловіку висівати кукурудзу в декілька термінів та декілька гібридів.

— Акцент порадили зробити на ранніх гібридах, адже на ринку хто перший із новим товаром, той і диктує свою ціну. Вибрав гібриди Дейнеріс (Барселона), Юрмала та Ларус (Малібу). До речі, Дейнеріс та Ларус з 2018 року експортуватимуть до ЄС. Це сучасні суперсолодкі гібриди, раніше такої смачної й солодкої кукурудзи не куштував. Мають гарний товарний вигляд, що є головним на ринку, — каже Кисильчук. — Уже за тиждень мав десяток постійних клієнтів. Заробіток перевершив мої найкращі сподівання. Висівав на 0,5 га, але наступного сезону розширю площу посіву мінімум до 2 гектарів. Прогнозують, що цукрова кукурудза стане найбільш прибутковою культурою 2018 року.

Раджу агроексперта Олега Марійчука, тел. +380(67) 443 47 88. Він підбере найкращі гібриди для вас.

Зараз ви читаєте новину «Цукрова кукурудза стане найбільш прибутковою культурою 2018 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути