вівторок, 21 серпня 2018 00:05

Борошнисту росу з огірків виводять розчином соди

Автор: www.taurian.com.ua
  Розчином соди огірки обприскують раз на тиждень з усіх боків у похмуру погоду. Борошнисту росу також виводять колоїдною сіркою та біопрепаратами
Розчином соди огірки обприскують раз на тиждень з усіх боків у похмуру погоду. Борошнисту росу також виводять колоїдною сіркою та біопрепаратами

— Розчин соди оживив огірки. Посіяла їх пізніше, щоб мати свіжі до морозів. А тут невідомо звідки напала борошниста роса, — розповідає Ольга Поліщук, 33 роки, з села Стара Рафалівка Володимирецького району Рівненської області.

— Може, з помідорів "перестрибнула". Я й не думала, що на них теж поширюється, доки сама не побачила. Сусідка порадила обприскати кущі содою.

На 1 л теплої води додає по 1 ст. л. харчової соди, олії та натертого господарського мила. Вода має бути не вище 50°С, щоб сода не втратила своїх властивостей. Розмішує й обприскує раз на тиждень уранці та ввечері. Від всихання пагонів у 10 л води розводить 1 ст. л. соди. Поливає розчином під корінь рослини.

— Тепер грибок не поширюється, ще й стебла стали менше всихати.

Коли огірки дуже запущені, обробляє розчином із колоїдної сірки. Розводить її 40 г у 10 л води. Обприскує рослину раз на тиждень з усіх боків у похмуру погоду.

— Для профілактики огірки й помідори обробляю екологічно чистим препаратом фітоспорин. Цей засіб має в своєму складі біофунгіциди, які створені на основі бактерій. Вони уповільнюють ріст грибків. Засіб продається в пакетику. Розводжу його за інструкцією. Допомагає при багатьох захворюваннях рослин, тому й потрібна різна пропорція.

Зараз ви читаєте новину «Борошнисту росу з огірків виводять розчином соди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути