Ексклюзиви
понеділок, 22 жовтня 2018 00:21

Біопрепарат допоможе очистити туалет і вигрібну яму

Автор: WWW.7DACH.RU
  Восени за допомогою біопрепарату зручно переробляти опале листя  на перегній
Восени за допомогою біопрепарату зручно переробляти опале листя на перегній

— У сільській садибі моїх батьків старенька вигрібна яма. Із часом вона замулилася і викачувати доводилося майже не щотижня. А кожна викачка — це 400 гривень, — розповідає 50-річний Володимир Бабій із селища Літин на Вінниччині.

Поділився проблемою з колегою, вкотре шукаючи асенізатор. Той порадив скористатися біо­препаратом.

— Не повірив, що якийсь порошок вирішить мої питання. Консультант у магазині запевнив, що за декілька тижнів я навіть забуду про відкачування.

Розмішав порошок та влив у повнісіньку яму. Батьків забрав на тиждень до міської квартири. А коли повернувся, дуже здивувався, бо кількість води у ямі суттєво поменшала. А ще за тиждень вміст ями зменшився вдвічі. Тоді, як і казали в магазині, влив повторну дозу. Зауважив, що довкола вигрібної повністю зник запах.

— Застосовую бактерії і в надвірному туалеті. Раніше мав цікаве заняття, коли щоосені виносив ті рештки на город і закопував. Із біопрепаратом забув про цю процедуру. Батькам залишаю розведений готовий препарат. Вони самі вливають його щомісяця. Насправді, можна й рідше, але батьки дуже переживають, аби яма знову не замулилася. До того ж відкачувати у сім разів дорожче, ніж користуватися біопрепаратом. Живі бактерії працюють навіть узимку при мінусовій температурі. Якщо врахувати, що яма під землею, температура там не опускається нижче мінус 5 градусів.

Біопрепарат — суміш бактерій, які живляться органічними відходами. Його застосовують для надвірних туалетів, чистки каналізації, стічних труб, умивальників. Рештки переробляють на речовину без запаху, яку можна використовувати як добриво.

— У селах такі засоби використовують для домашнього господарства, — каже продавець біопрепаратів Юрій Дячук, 37 років. — Оброблені клітки для тварин залишаються чисті й сухі. В них зовсім немає запаху. Менше кусають мухи. Така собі біологічна дезінфекція. Худоба менше хворіє. Молока стає більше.

Застосовувати засіб найкраще восени чи ранньою зимою, доки температура плюсова.

— Тим, хто має вигрібні, надвірні туалети, чи хоче переробити листя на перегній, раджу працювати з біопрепаратом восени. Найкращий час — жовтень і частина листопада, — наголошує.

Зараз ви читаєте новину «Біопрепарат допоможе очистити туалет і вигрібну яму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути