пʼятниця, 21 квітня 2017 06:30

За добу посадили 50 мільйонів дерев
7

В Індії висадили 50 млн. дерев
Фото: google
В Індії висадили 50 млн. дерев
В Індії висадили 50 млн. дерев
В Індії висадили 50 млн. дерев
В Індії висадили 50 млн. дерев

Жителі Індії побили рекорд за кількістю висаджених дерев. За 24 години у штаті Уттар-Прадеш створили новий ліс, щоб захиститися від кліматичних змін в світі. Це сталося рік тому напередодні Всесвітнього дня посадки дерев 21 квітня.

"Світ нарешті зрозумів, що необхідно докладати зусиль, щоб знизити рівень забруднення навколишнього середовища", - сказав головний міністр штату Уттар-Прадеш Акхілеш Ядав.

Волонтери, які взяли участь у акції зазначили, що в Індії розташовані 13 із 20 найбільш забруднених міст світу. Кількість висаджених дерев побила світовий рекорд та потрапила до Книги рекордів Гіннеса. До того рекордна кількість висадки дерев була зафіксована у Пакистані у 2013 році. Однак цифра була у сотні разів меншою - було посаджено 860 тисяч дерев.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Висадили 30 тисяч підсніжників

У квітні 2017 року жителі Індії побили новий рекорд - по кількості обіймів з деревами. 4620 людей прийшли до ботанічного саду Jawaharlal Nehru у південному штаті Керала, щоб охопити руками стовбур щонайменше на хвилину. Цю подію організували телеканал Asianet News Network Pvt. Ltd. та дослідницький інститут Jawaharlal Nehru. Прийшли відомі в країні люди, студенти та родини з дітьми.

Науковці Міжнародної ради ботанічних садів з охорони рослин визначили, що у світі існує 60 тисяч видів дерев. Вони створили цей список, щоб визначити, яким деревам необхідна негайна допомога, аби запобігти їх вимиранню.
Зараз ви читаєте новину «За добу посадили 50 мільйонів дерев». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути