середа, 19 квітня 2017 06:31

Висадили 30 тисяч підсніжників
4

Поле з підсніжників нагадує карту Латвії
Фото: sputniknewslv.com
Поле з підсніжників нагадує карту Латвії
Поле з підсніжників нагадує карту Латвії
Поле з підсніжників нагадує карту Латвії

Більше тисячі людей зібралися на галявині поблизу міста Вентспілс у Латвії, щоб розмножити підсніжники, занесені до Червоної книги. Добровольці висадили понад 30 тис. рослин. Подія потрапила до Книги рекордів Гіннеса.

Квіти садили напередодні Всесвітнього дня підсніжника (The Day of Snowdrop). Його відзначають 19 квітня. Галявина з рослинами нагадує за формою карту Латвії.

Використали близько 8 тис. горщиків із квітами. Цибулини ростили з осені у різних містах Латвії. У лютому ріст квітів значно прискорився, тому їх помістили у спеціальний холодильник, щоб розвивалися не так швидко і дочекалися урочистого перенесення в ґрунт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Василь Ковтун садить підсніжники у червні

Попередній рекорд з висаджування цибулин підсніжника встановлений 2014 року в місті Бірмінгем в Англії. Тоді це робили 840 людей.

В різних країнах світу підсніжник називають по-різному. Наприклад, в Англії сніжною краплею або сережкою, у Чехії - сніжинкою, а в Німеччині - сніжним дзвоником.

Сотні людей приїздять до Холодного Яру на Черкащині подивитися, як цвітуть підсніжники складчасті. Їдуть з Києва, Харкова, Дніпропетровська, Львова, Одеси, Кропивницького, Черкас.

Зараз ви читаєте новину «Висадили 30 тисяч підсніжників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути