вівторок, 23 травня 2017 13:45

Три важливі поради догляду за піонами

Півонії по праву вважаються королівськими квітами. Вирощувати їх не важко. Проте особливості все ж таки є. Столичний біолог Катерина Поліщук радить дотримуватися кількох важливих порад:

 

1. Де і як садити півонії?

Півоніям добре на сонячних або напівтінистих ділянках. Запам'ятайте - півонії не переносять застою води і кислих грунтів. На дно ями кладіть шар дренажу (піску або гравію). Всипте компост, садову земля, перегній, суперфосфат (200 г), деревна золу (300 г) і вапно (100 г). Все ретельно перемішайте і покладіть шаром в 30 см. Яму залиште на тиждень-два. Перед посадкоюполийте, помістіть рослину так, щоб бруньки на кореневій шийці були під землею на 3-5 см. Зайве заглиблення стає причиною хвороб або загибелі рослин. Землю ущільніть. До жовтня, поки погода тепла, регулярно поливайте, щоб до зими сформувалося міцне коріння. Перед заморозками, замульчуйте торфом чи тирсою. Це вбереже коріння від промерзання.

Читайте також: Ягодами донизу росте полуниця за Голанським методом

2.Чому півонії не цвітуть?

Причин може бути кілька: занадто темне місце, неправильна глибина (надто мілко), часте пересаджування. Щоб кущ півонії підріс і зміцнів, не чіпайте його протягом 4-6 років. Нехай розростеться. Можливо, кущ старий. Розділіть і пересадити його на нове місце. Якщо рослина дає бутони, але вони не розкриваються - їй недостатньо поживних речовин.

 

3.Коли садити і як часто пересаджувати півонії?

Садити можна навесні і восени. А ось ділити й пересаджувати лише в другій декаді серпня - вересні. Раз у 5-6 років. Це буде запорукою рясного цвітіння.

Зараз ви читаєте новину «Три важливі поради догляду за піонами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути