понеділок, 21 червня 2010 18:32
Микола Рябчук
Микола Рябчук
Микола Рябчук

Поліпшення життя вже сьогодні

 

Aртіс Кампарс несподівано прославився на цілу Латвію тим, що не зміг своєчасно сплатити банківський кредит. У часи кризи це не бозна-яка дивина. Несподіванка в тому, що Артіс Кампарс працює міністром економіки. І заробляє приблизно те саме, що й наші міністри — $2600 на місяць. Без усіляких премій та фантастичних доплат і нібито "оздоровлення"", вигаданих нашими урядово-парламентськими хитрунами.

Перше, наприклад, що зробив один із наших нових міністрів, — наказав облаштувати сауну поруч зі своїм кабінетом. На біса вона йому — він навряд чи й пояснить. Зате знає, що подібні навороти коштом платників податків давно існують на Банковій — ще з часів незабутнього Віктора Медведчука. А тому й кожен дрібніший шнурок мусить облаштувати щось подібне у себе. Бо й справді, як же іще можна ефективно боротися з кризою, здійснювати обіцяні реформи, викорінювати корупцію та поліпшувати життя (принаймні своє) вже сьогодні?

Уявити собі когось із українських міністрів у ситуації Артіса Кампарса — це все одно, що уявити, ніби ми живемо не в Україні, а десь на Марсі. Тобто не в постсовку, а таки в Європі. Де міністр справді може мати приватні борги, тому що живе не на крадені гроші, а на зароблені. І коли йому їх бракує на сплату позики, він прохає дружину, що сидить удома з трьома дітьми, піти на роботу.

Один із нових міністрів наказав облаштувати сауну поруч зі своїм кабінетом

— Не все так просто, — говорить мій латиський приятель. — Багато хто в нас уважає, що національною економікою не може керувати людина, яка не дає собі ради із власними економічними проблемами.

— Це ви дарма, — кажу. — Наші міністри чудово дають собі раду з власними фінансами. Проте національній економіці від цього не легше.

Зараз ви читаєте новину «Поліпшення життя вже сьогодні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути