Ексклюзиви
понеділок, 17 січня 2011 15:48
Микола Рябчук
Микола Рябчук
Микола Рябчук

Нігерійські листи

Нігерійські листи

Відколи я перейшов на скриньку gmail, мені фатально не вистачає поштового сміття. Я маю на увазі не банальні пропозиції фальшивих ролексів чи паленої віаґри, подовження пеніса чи продажу віз до всіх країн світу. Мені бракує актуального спаму, що реагує на злободенні події і є, і певному сенсі, твором мистецтва.

Ось, скажімо, відбувається десь у Нігерії державний переворот і одразу ж удова скинутого диктатора слізно благає тебе — саме тебе! — прийняти на свій рахунок чоловікові капітали, бо ж ісламський закон забороняє жінкам мати власні рахунки. А ось запаковують до в'язниці бідолашного Ходорковського і його адвокати просять тебе — а кого ж би ще? — порятувати його маєток від загребущого Путіна.

Я отримав був пропозицію від "адвокатів" Лазаренка — українською мовою

Я навіть отримав був якось подібну пропозицію від "адвокатів" Павла Лазаренка — українською мовою, хоч і незграбною. І це мене геть доконало, бо ж не тільки засвідчило визначне місце сучасної України у глобалізованому світі, а й показало силу нашої солов'їної мови, дещо зіпсутої, правда, недосконалим комп'ютерним перекладом.

Я все ще подеколи зазираю до старої скриньки — із надією віднайти там якийсь справді винахідливий спам. І знов натрапляю на Лазаренкових "адвокатів", які клопочуться цього разу не лише за свого патрона, а й за його "партнерку та соратницю" Юлію Тимошенко. Я знаю цей стиль, тож одразу уявляю собі безкорисливих "ніґерійців", що сидять десь на Банковій чи Володимирській і строчать звідтіль свої пропагандистські послання.

Ні щоб одразу пошукати в офісі "Батьківщини" склад зброї. Або ще краще — вибухівку, якою підірвали в Запоріжжі Сталіна, діоксин, яким отруїли Ющенка, та льодоруб, яким зарубали Лева Троцького.

Зараз ви читаєте новину «Нігерійські листи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути