Ексклюзиви
понеділок, 18 вересня 2017 22:45

"Собаку-фрістайлера Федора знайшли на вулиці" - у столичному національному цирку нова програма
13

У столичному цирку нова доросла програма
Фото: Тарас Подолян
У столичному цирку нова програма
У столичному цирку нова програма
У столичному цирку нова програма
У столичному цирку нова програма

14 вересня в столичному цирку презентували нову програму "Supermen на арені". Вона буде орієнтована не тільки на дітей, а й на дорослого глядача.

"Переходимо на тенденцію, що цирк не тільки для дітей. Багато людей запитує, чому дали таку назву. Вважаю, що в першу чергу він для дорослих. Це пропаганда красивої спортивної фізичної форми чоловіків і жінок. Повинна бути культура тіла в цирку", - розповіла художній керівник Національного цирку Людмила Шевченко кореспонденту Gazeta.ua.

Автор: Тарас Подолян
  У столичному цирку нова програма
У столичному цирку нова програма

Серед артистів є гості з Бельгії, Колумбії, Італії, Білорусі.

"Запросили талановитих іноземців. Однак намагаємось повертати і наших кращих артистів з-за кордону. Українські акробати багато років працювали у Європі й Америці. Тепер підписати з ними контракт важко. Все одно нам вдалось привезти найкраще. Наприклад, повітряні гімнасти на ременях Максим Круглик і Віктор Степаненко. Вони - бронзові призери фестивалю "Золотий трюк Кобзова", - додала Шевченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали щасливе життя ведмедів у притулку під Житомиром

Нова програма не надто насичена номерами з тваринами. Родзинками стали патагонські морські леви під дресурою бельгійця Егберта Ешіуса, коти родини Савицьких, коні у парі з жонглерами булавами.

"Вперше спробувала зробити щось нове. На вулиці знайшли жінку, яка репетирувала з собакою, золотистим ретривером. Вони виявились чемпіонами України по собачому фрістайлу. Ми їх запросили до себе. Дресирувальниця ще соромиться, до цього ніколи не виступала на сцені. Її пес Федір неймовірний. Наш цирковий улюбленець", - сказала Людмила Олексіївна.

Автор: Тарас Подолян
  У столичному цирку нова програма
У столичному цирку нова програма

"Не підтримую цю маячню про заборону використання тварин у цирку. В Європі 200-річні зооцирки досі працюють, і все нормально. Раніше був безлад з утриманням тварин у невеликих пересувних цирках. Через це забили тривогу. Зараз майже все виправили. Однак ми все одно страждаємо, вимушені скорочувати кількість номерів з тваринами.

Наприклад, якщо приберемо коней, то цей манеж нікому не потрібен. За легендами, цирк народився саме з них. Ніби мало сакральне значення. Влаштовували жертвоприношення на манежі. Гадаю, домашніх тварин можна залишати всіх - кішок, собак, козлів, баранів. Сама проти екзотики - жирафів, хижих мавп".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жонглер з України стане п'ятим володарем престижної циркової премії

Також на манежі Київського національного цирку вражатимуть - канатохідці з Колумбії "Ortiz star", акробатична четвірка під керівництвом Валерія Ємця, жінки-кішки у вокально-акробатичному виступі, комік-жонглер Массіміліано Сблатеро та інші.

Група міжнародних вчених склала список найрозумніших тварин в світі. У цей список потрапили ті види, які легко навчаються і мають схожий мозок з людиною. Експерти встановили, що на сьогоднішній день найрозумнішими є шимпанзе.

Зараз ви читаєте новину «"Собаку-фрістайлера Федора знайшли на вулиці" - у столичному національному цирку нова програма». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути