середа, 20 липня 2022 17:41

ЗСУ "мінуснули" польовий склад, гаубицю й 11 окупантів

ЗСУ "мінуснули" польовий склад, гаубицю й 11 окупантів
ЗСУ ліквідували 11 окупантів на півдні. Фото: mrpl.city

На півдні України російські військові намагаються втриматися на раніше зайнятих позиціях.

За ніч з 19 на 20 липня військові Збройних сил України ліквідували в регіоні 11 російських загарбників. Про це повідомляє оперативне командування "Південь" у Facebook.

ЗСУ, крім 11 окупантів, ліквідували також гаубицю "Мста-Б" із тягачем і польовий артилерійський склад в районі Дослідного на Херсонщині. Остаточні втрати уточнюються.

"Обстановка в нашій операційній зоні складна, динамічна, але контрольована. Ворог намагається втриматися на рубежах оборони, які попередньо облаштував, і продовжує укріплювати", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В порту Одещини пролунав вибух: є жертви

Вночі ворог завдав пʼять ракетних ударів по Миколаївщині. Зенітно-ракетними системами С-300 випущено 20 ракет з тимчасово захопленої Херсонщини.

"Вибухи пролунали біля кількох населених пунктів Баштанського району. Відомо про пожежу пожнивних залишків на полі. В Березнегуватому внаслідок ракетного обстрілу пошкоджено вісім житлових будинків. З під завалів врятовано двох людей. Також приблизно в цей час під ворожий обстріл потрапили об'єкти інфраструктури та житлові будинки в селах Калуга та Висунськ", – додали в ОК.

Ворог обстріляв із "Градів" також Нікополь: двоє загиблих, девʼятеро поранених. З них четверо – діти. У місті вщент зруйновано три приватні житлові будинки, понад 10 – пошкоджені.

Вранці 19 липня Росія завдала чергового удару по Одещині. Ракети влучили у село Дачне. Зруйновані будинки, люди дивом вижили.

Місцева жителька розповіла, як пережила обстріл із дітьми та чоловіком.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ "мінуснули" польовий склад, гаубицю й 11 окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути