вівторок, 13 червня 2017 07:08

Завод зброї відмовився від замовлень з Росії

Завод зброї відмовився від замовлень з Росії
Завод зброї "Форт" у Вінниці відмовився від замовлень з Росії Фото: geodruid

"Підприємство відмовилось від роботи з російськими замовниками та активно шукає партнерів для співпраці на міжнародному ринку. Завод випускає і реалізує зброю, спецзасоби, захисне спорядження та спецодяг. Особлива увага на підприємстві приділяється використанню прогресивних матеріалів і впровадженню сучасних технологій виробництва," – заявив голова Вінницької облдержадміністрації Анатолій Олійник на заводі зброї "Форт" у Вінниці.

Керівник області ознайомився з асортиментом продукції підприємства та особисто відстріляв останні зразки гвинтівок та пістолетів "Форт". З часу його відвідин науково-виробничого об'єднання 15 вересня 2014 року минуло 1000 днів.

"Спеціалісти заводу удосконалили прицільну систему автоматів Калашникова та обладнали їх коліматорними прицілами, які дають можливість робити влучні постріли", - поділився враженнями чиновник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В підземеллях монахів зробили бомбосховище для партійної еліти

На підприємстві збільшили виробництво зброї для потреб АТО за стандартами НАТО. Для цього на заводі є найбільший цех з виготовлення стрілецької зброї в Україні. Він єдиний має спеціальну лабораторію для випробувань.

Для виробництва гвинтівки Форт-221 організували додаткові зміни на заводі. Це ліцензійна копія ізраїльської штурмової гвинтівки Tavor. Має прилад нічного бачення і коліматорний приціл, який дозволяє вести спостереження обома очима. Має удвічі меншу вагу від автомата Калашникова. Модель називають однією з найсучасніших штурмових гвинтівок в світі.

Для Нацгвардії розробили Форт-401. Має функцію регуляції темпу вогню. Це ліцензійна копія ізраїльського ручного кулемета, яку закуповують 10 армій світу.

7 лютого 2017 року на завод не пустили нардепа Надію Савченко. Через зустрічі з бойовиками та російськими спецслужбами, її підозрюють у державній зраді. Перешкоджали візиту керівництво заводу, поліція та бійці АТО.

20 травня 2017 року минув рік відколи слідчий з особливо важливих справ СБУ у Вінницькій області Андрій Мироненко заявив, що Антона Шевцова може повернутись у поліцію. Він був начальником поліції області і залишив посаду після мітингів 10-11 березня 2016 року. Активісти Автомайдану звинувачували його у сепаратизмі та підтримці проросійських рухів. Побачили посадовця на відео параду у Севастополі за участі Путіна.

Зараз ви читаєте новину «Завод зброї відмовився від замовлень з Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути