Ексклюзиви
субота, 20 травня 2017 07:08

Антону Шевцову дозволили повернутися у поліцію

Антону Шевцову дозволили повернутися у поліцію
Антону Шевцову дозволили повернутися у поліцію Фото: Тетяна Сарахан

"Йому нічого не заважає зараз отримати посаду у поліції, навіть керівну. За рішенням суду з нього зняли всі підозри. Заяви про державну зраду не підтверджені. Він не несе небезпеку для України. Правда, від поліграфу він відмовився" – заявив 20 травня 2016 року слідчий з особливо важливих справ СБУ у Вінницькій області Андрій Мироненко після закриття справи Антона Шевцова, начальника поліції області, якого звільнили через підозри у сепаратизмі.

Головний поліцейський області залишив посаду після мітингів у Вінниці 10-11 березня 2016 року. Активісти Автомайдану звинувачували його у сепаратизмі та підтримці проросійських рухів. Побачили посадовця на відео параду у Севастополі за участі Путіна.

17 березня Шевцова затримали на кордоні з Білорусією з квитками на літак Мінськ-Москва. У Вінниці почався суд, який не встиг за 72 години обрати міру запобіжного заходу. Йому двічі викликали "швидку". Відпустили, бо в СБУ не знайшли доказів державної зради. Шевцов покинув залу суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Один з керівників поліції Чернівецької області співпрацював з ДНР

Коли минуло 2 місяці відведені для досудового слідства, справу закрили і передали у прокуратуру області.

Шевцову повернули закордонний паспорт та 10 тисяч доларів, які у нього вилучили під час затримання на кордоні. Тепер він має право виїхати за межі країни.

Подавав позов до 1+1 за викривлення інформації, але суд його відхилив. Не закритими є позови Шевцова до Національної поліції про відновлення на посаді і до СБУ про незаконне притягнення до відповідальності.

Народний депутат Віктор Балога різко розкритикував закриття справи проти колишнього очільника поліції Вінниччини Антона Шевцова.

"Банкова вкотре смачно плюнула в обличчя громадянському суспільству, десяткам тисяч бійців, які воювали і воюють проти навали "русского міра" на Сході, українцям окупованих Криму і Донбасу. Екс-начальник вінницької поліції, підозрюваний у роботі на ФСБ, який розгулював із георгіївською стрічкою в загарбаному Криму, повністю виправданий", - вважає Балога.

Зараз ви читаєте новину «Антону Шевцову дозволили повернутися у поліцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути